Pre-Pasqua TXt 2022 a Bastanist

Els dies 9, 10 i 11 d’abril un grup dels adolescents d’ESO dels grups TXt del Bisbat d’Urgell, acompanyats pels seus monitors i intendents van conviure a la casa de colònies de Basnastist del bisbat d’Urgell. Van set dies de comunió, reflexió, jocs i riures, celebració cristiana i festa, manualitats i destresa, natura i excursions, coneixement més profund de cadascú i de la persona de Jesús.

Temps per a riure a través dels jocs i les competicions. Temps per a reflexionar cap a l’interior: “Què i Qui tenim en el nostre COR?” Aquelles persones que estimem i aquells desitjos que anhelem. Temps per a plorar, tot descobrint el PERDÓ, “a qui he de perdonar? I, a qui he de demanar perdó?” De totes aquelles persones que m’envolten i acompanyen en el meu dia a dia: a la familia, a l’institut, entre els amics, amb les del grup. Adonar-nos i constatar com les ofenses i les rancúnies, les discusions i les divisions ens fan mal. Plorar junts compartint aquest dolor ens va renovar, alliberar, ho necessitàvem, ens fa conèixer-nos més a nosaltres mateixos, aquestes són expresions que es van compartir per part dels adolescents, després del gest de reconciliació que concretàrem amb un t’estimo i una abraçada personal de tots amb tots.Temps per a SERVIR els altres, a través dels serveis domèstics de parar i desparar taula, preparar la sala, escombrar, rentar plats, etc… Temps per a CAMINAR junts fent un parell d’escursions per la NATURA, creixent en el coneixement dels altres i en el coneixement de Jesús que a través de la lectura i comentaris de les seves paràboles ens va donant pistes per aprendre a ESTIMAR, com ELL ho va fer. Temps de PREGÀRIA i CELEBRACIÓ, amb els bons dies i bones nits que preparats amb molt d’amor ens han convidat a començar i acabar el dia pregant, demanat i donant gràcies.

Amb l’Eucaristia de dissabte nit, amb simbologia, dinàmiques catequètiques i gestos que ens apropen al misteri del que celebrem, encenent un ciri tot portant la llum a l’altar expressant i oferint el que cadascú és, rentar els peus al germà com a signe de servei i disponibilitat, comentar la Paraula de Déu per escoltar què ens diu avui a nosaltres, comunió que ens uneix i entrellaça amb Ell i entre nosaltres. Una Eucaristia viscuda que ens va arribar al fons del nostre ser, que resumim amb un comentari espontani: “aquesta missa ha estat diferent, però per a mi és la millor missa a què he assistit en tota la meva vida i espero que n’hi hagi moltes més”.

Temps per a fer AMISTATS, integrant tots els qui formem el grup, acollint i respectant cadascú i la seva realitat, escoltant i aprenent dels joves.

Gràcies a tot l’equip d’acompanyants d’adolescents i joves TXt d’arreu del Bisbat d’Urgell que fan possible el seguiment de cada grupet a les diverses poblacions on fem grup quinzenalment, gràcies a tots els qui poden venir a les sortides i fan els impossibles per preparar, engrescar i ser allà aquells dies, gràcies a la intendència que des d’un paper amagat fa possible que tot funcioni i vagi endavant.

Gràcies especialment per aquests dies al Ramon, Toni i Oriol! Gràcies a les noves monitores que comencen el camí de l’acompanyament amb els més joves, Lara i Clàudia. Gràcies a Mn Gabriel i Mn Àlex per la seva presència dissabte i per fer possible la celebració de l’Eucaristia.

Els participants tornen amb les piles ben carregades cap a casa, contents i emocionats per tot el que han viscut.

Compartir