Pelegrinatge de la Parròquia d’Albesa al Santuari de Núria

Dissabte dia 3 de noviembre la Parròquia d’Albesa (La Noguera) dugué a terme un pelegrinatge al Santuari Basílica de la Mare de Déu de Núria, amb un autocar ple de feligresos i Mn. Alfons Velásquez, el rector.

En arribar-hi, celebraren l’Eucaristia, sentida, bonica, on tothom hi col·laborà. Una Eucaristia que tingué com a centre la Solemnitat de Sant Ermengol, Bisbe i patró secundari del Bisbat, i com a marc la gran Basílica de la Patrona del Bisbat. També hi era concelebrant Mn. Joan Perera, capellà custodi del Santuari, molt servicial i amable amb tot. Després els hi explicà la història de la Vall de Núria: com es va formar i com Sant Gil amb l’ajut dels pastors de la zona, varen tallar amb fusta la imatge de la Mare de Déu.

Com és tradicional, la majoria dels participants van posar el cap dins de l’olla. Gaudiren d’un bon dinar fratern. El sol i la neu, el tren cremallera i el telecadira també formaren part del pelegrinatge i del preciós paisatge exterior. Tot va sortir rodó, gràcies a Déu!

Ara, a esperar la pròxima sortida, per anar compartint i coneixent amb els albesans, la historia i els racons de la nostra terra.

Compartir