Pelegrinatge al Santuari de Núria

El dissabte 7 de maig ens vam aplegar al santuari de la Mare de Déu de Núria una quarantena de persones de les parròquies de l’arxiprestat Núria-Cerdanya. Es tractava d’un pelegrinatge al temple jubilar de Núria, en aquest any de la Misericòrdia.
Es van fer presents pelegrins d’Alp, Bellver de Cerdanya, Bruguera, Pardines, Prats i Sansor, Puigcerdà, Queixans, Queralbs i Ribes de Freser. Els preveres vam ser Mn. Pere Morales, rector d’Alp, el pare jesuïta Raimon Algueró i Mn. Joaquim Cebrián, arxiprest.
A les 10:30 s’inicià el res del Via-Crucis per l’interior de la basílica, degut al mal temps. Hi hagué, també, confessions. A les 12:15 ens aplegàrem a l’exterior de la basílica, en un moment en què la pluja va minvar, per resar la pregària de l’Any Sant i entrar per la porta santa. Prèviament, per a preparar el pas per la porta, havíem recordat aquestes paraules del sant Pare: “La peregrinació és un signe peculiar en l’Any Sant, perquè és icona del camí que cada persona realitza en la seva existència. La vida és una peregrinació i l’ésser humà és viator, un pelegrí que recorre el seu camí fins a assolir la meta anhelada. També per arribar a la Porta Santa a Roma i a qualsevol altre lloc, cadascú haurà de realitzar, d’acord amb les pròpies forces, un pelegrinatge. Això serà un signe del fet que també la misericòrdia és una meta per assolir i que requereix compromís i sacrifici. Que el pelegrinatge sigui estímul per a la conversió: travessant la Porta Santa ens deixarem abraçar per la misericòrdia de Déu i ens comprometrem a ser misericordiosos amb els altres com el Pare ho és amb nosaltres” (Butlla Misericordiae vultus, 14).
A continuació celebràrem l’eucaristia, acompanyats a l’orgue per la M. Carme Girart, i amb la participació de la solista de la Soprano Carme Fernández.
En acabar l’eucaristia, i un cop cantats els goigs de la Mare de Déu de Núria, pujàrem al cambril per cantar la Salve Regina, a la nostra Reina i Mare de Misericòrdia.
Després del dinar, en el que compartírem les nostres experiències en un bonic ambient de germanor, ens reunírem a la sala Sant Pere, de la casa de l’Església, per a veure un reportatge enregistrat en DVD sobre l’exili de la imatge de la Mare de Déu durant la guerra civil espanyola, que fou trobat molt interessant per tots els assistents.
De retorn a casa, tothom es manifestava content i agraït per la jornada de pregària i convivència, que va ser un descans reparador per a tots.

Compartir