Oliana acull amb molt interès el llibre amb l’obra de Mn. Albert Vives

La sala d’actes de l’Ajuntament d’Oliana va quedar petita per acollir els assistents a la presentació del llibre “Mn. Albert Vives i Mir, el Poeta, el músic i una persona amant del seu país” que recull l’obra de Mn. Albert Vives, fill d’Oliana i un personatge destacat de la cultura a la comarca de l’Alt Urgell i a la diòcesi d’Urgell.

Van fer-ne la presentació Mn. Benigne Marquès, coordinador de l’obra, i Joan Benavent, el músic que ha tingut cura de la investigació i edició de les cançons populars recollides i harmonitzades per Mn. Vives. Van assistir a l’acte l’Alcaldessa d’Oliana, Il.lma. Sra. Carme Lostao i regidors del consistori; Sr. Josep Coma, que va fer la presentació dels ponents i Sra. Susana Fajula, a més d’una nodrida presència d’olianencs, alguns, contemporanis de Mn. Vives.

Mn. Albert Vives va néixer a Oliana el 3 d’agost de 1907 i fou ordenat sacerdot pel Bisbe Justí Guitart el 1931, morí el 6 de maig de 1992 a Igualada i fou enterrat al seu poble natal.L’obra recull la vida, la seva tasca com a prevere i la personalitat de Mn Vives, així com les seves obres en poesia i en el camp de la música, posant en relleu el seu gran amor per la terra i per la cultura catalana. El llibre té el mèrit de publicar un recull musical que portà a terme el mateix Mn. Vives. Es tracta d’un recull de Cançons Populars de l’Alt Urgell. En la presentació, Joan Benavent va facilitar als assistents un testimoni d’excepció: dues peces tradicionals recollides per Mn. Vives i en les que es pot escoltar al mateix Vives al piano i a una intèrpret d’Oliana a la veu.

Compartir