Nota de Premsa del Patronat del Col·legi Sant Ermengol d’Andorra la Vella

El Patronat del Col·legi Sant Ermengol comunica:
El Col·legi Sant Ermengol és, en virtut de l’acta Fundacional signada l’1 de maig de 1965 per S.E. Mons. Ramon Iglesias Navarri, Bisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, una Institució dedicada a «l’ensenyament i formació de la joventut andorrana, que es basa en els principis de l’Església catòlica, és propietat del Poble Andorrà, i en la seva representació, del Patronat Rector». La gestió i la direcció es confià a la Societat Salesiana de Sant Joan Bosco.
Actualment és un Centre oficialment reconegut i autoritzat per a impartir dues línies de 2n. cicle d’Educació Infantil, dues línies d’Educació Primària, dues d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) i dues modalitats de Batxillerat: Ciències i Tecnologia, Humanitats i Ciències Socials, d’acord amb el Currículum del Sistema Educatiu Espanyol.
Després de 50 anys formant milers de ciutadans del nostre país, la Societat Salesiana ha decidit retirar-se del Principat d’Andorra, d’acord amb l’estratègia de reorganitzar les seves activitats a nivell regional. Per aquest motiu, el Patronat del Col•legi Sant Ermengol ha decidit confiar la gestió i la direcció del centre a l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell.
Aquesta Congregació ja té una dilatada experiència en el desenvolupament d’activitats pedagògiques a Andorra amb la seva presència al país des del 1882 i gestiona, en l’actualitat, el Col•legi Mare Janer a Sta. Coloma d’Andorra la Vella i el Col•legi Sagrada Família d’Escaldes. Aquestes dues escoles també segueixen el Currículum del Sistema Educatiu Espanyol.
L’acceptació per part de l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell permet garantir, doncs, la continuïtat del projecte educatiu, tant des del punt de vista d’ideari i de qualitat com de projecte pedagògic. A fi d’assegurar la correcta transició entre ambdues Congregacions, durant l’any escolar 2015-2016, la Sra. Anna M. Villas serà la directora adjunta del Col·legi mantenint-se com a director el P. Xavier Brines. De la mateixa manera, la Gna. Maria Tomasa Itóiz serà la representant de la Congregació tant en l’equip directiu del Col•legi com en el Patronat de la institució.
El Patronat agraeix a la Congregació dels Salesians la molt bona tasca realitzada durant tots aquests llargs anys al servei del país formant generacions de ciutadans andorrans. Així mateix, dóna la benvinguda a l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell en aquesta etapa que engega el Col·legi Sant Ermengol, convençut que es mantindrà el camí endegat durant aquests 50 anys, essent la institució un símbol de qualitat i de valors àmpliament reconeguda al país.

Andorra la Vella, 4 de juny de 2015

Comunicat de la Congregació Salesiana
Comunicat de la Sda. Família

Compartir