Mons. Vives peregrina amb dels bisbes espanyols a Àvila

L’Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Espanyola s’ha clusurat el divendres 24 d’abril, a Àvila. Amb motiu de la celebració del Vè. Centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús, fins a la capital avilesa van peregrinar 78 bisbes espanyols, entre ells Mons. Joan-Enric Vives, arquebisbe d’Urgell, i cinc cardenals: Mons. Rouco Varela, Mons. Amic Vallejo, Mons. Cañizares Llovera, Mons. Martínez Sistach i Mons. Blázquez Pérez; a més del Nunci de Sa Santedat a Andorra i Espanya, Mons. Renzo Fratini, i el secretari general de la CEE, Rev. José Mª Gil Tamayo.

Els bisbes van iniciar el pelegrinatge al Monestir descalç de l’Encarnació, on Teresa de Cepeda i Ahumada professà com a religiosa i hi passà molts anys de la seva vida, per després sortir-ne i fundar el primer Carmel reformat de St. Josep dins la ciutat. 

Des d’allà els Bisbes de la CEE es van traslladar al convent de la Santa, dels PP. Carmelites descalços, on es va celebrar l’Eucaristia, precisament a l’església que es va aixecar en l’emplaçament de la casa natal de Sta. Teresa. Va presidir el cardenal Ricardo Blázquez, president de la CEE i arquebisbe de Valladolid. 

Seguidament es van desplaçar al Seminari per clausurar la 105ª Assemblea Plenària de la CEE, on se’ls va repratir el text del Papa Francesc dirigit al Sr. Bisbe de la Diòcesi, i compartir, després, un dinar de germanor. 

A la tarda van visitar el Monestir de Sant Josep on va tenir lloc un acte de pregària d’adoració al Santíssim presidit pel bisbe d’Àvila Mons. Jesús  García Burillo.

Compartir