Mons. Vives amb la Coordinadora de les Conferències Episcopals per a Terra Santa (1)

La Coordinadora de les Conferències episcopals per a l’Església a Terra Santa “Holy Land Coordination” (HLC) tindrà el seu encontre anual a Jerusalem, Ramal·lah i Gaza de l’11 al 16 de gener. Els Bisbes participants visitaran diferents parròquies, famílies cristianes, centres assistencials, Congregacions catòliques per a interessar-se per la seva tasca i mostrar el seu suport als cristians de Terra Santa.

En representació de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) hi participa l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives Sicília, juntament amb el Director de l’Oficina d’Informació de la CEE, Rv. José Gabriel Vera.

L’obertura de l’encontre és el dia 11 a Ramal.lah a càrrec del Bisbe de Clifton (Anglaterra i Gal.les) Mons. Declan Lang, el qual donarà la benvinguda a tots els participants. 

El diumenge dia 12 de gener visitaran la Franja de Gaza i celebraran l’Eucaristia a la Parròquia llatina de la Sagrada Família, que commemora el Misteri de la fugida a Egipte. S’hi trobaran amb les Missioneres de la Caritat que els mostraran el seu centre dedicat a residència d’ancians que s’uneix al centre que ja gestionaven d’acollida a nens discapacitats.

A la tarda es trobaran amb els beneficiaria del nou Centre de formació Tomàs d’Aquino i el projecte de creació de treball per a joves. Seguirà una visita al centre mèdic de Càritas i amb altres encontres dels Bisbes amb les famílies cristianes de Gaza.

Posteriorment es reuniran i intercanviaran opinions amb els sacerdots i els responsables de les institucions cristianes de Gaza.

Dilluns dia 13 de gener deixaran Gaza per passar a Israel. Celebraran l’Eucaristia a la Concatedral del St. Salvador del Patriarcat Llatí de Jerusalem. Els membres de les CCAO (Institucions cristianes) i els joves cristians que viuen a Jerusalem Est els mostraran les seves activitats i projectes. L’enfocament de la reunió serà la presentació d’un estudi sobre els joves cristians que viuen a Jerusalem.

Una petita delegació mantindrà amb Akiva Tor i Sharon Regey, responsables de l’Oficina Mundial per als afers jueus i religions del món.

Al final del dia retornaran a Ramal·lah on els Bisbes reflexionaran sobre el que han experimentat en aquests amb les diferents cristianes amb què s’han reunit.

Una altra de les visites a Congregacions serà el 14 de gener a les Germanes Combonianes de Betània. La darrera visita va ser el 2010. Les Religioses Combonianes diregeixen una escola en la seva propietat, però la construcció del mur va dividir la propietat en dos i va separar el convent respecte de Jerusalem amb les dificultats que això ocasiona. Els Bisbes visitaran el convent i el jardí d’infància en el moment que els infants retornen a les cases.

El dimecres dia 15 de gener visitaran l’escola del Patriarcat llatí a Ramal.lah i assistitan a una sessió informativa sobre els cristians a Cisjordània. La clausura de l’encontre de la Coordinadora de Bisbes per a l’Església a Terra Santa tindrà lloc a les 17h. 

Aquesta Coordinadora “Holy Land Coordination”, va ser establerta per suggeriment de la Santa Seu a finals dels anys 90 per tal d’oferir suport a les comunitats cristianes del País de Jesús. El pelegrinatge és un dels aspectes més interessants d’aquests encontres anuals. Bisbes de Anglatera i Gal.les, Estats Units, Canadà, Itàlia, França, Bèlgica, Polònia, Àustria, Alemania, Espanya, Portugal, Islàndia i Països nòrdics i SudÀfrica, visiten les comunitats catòliques i participen diàriament en la litúrgia. Un altre punt d’interés és el coneixement que reben de les obres de desenvolupament i el suport a la tasca dels cristians a Terra Santa, i fomenten el diàleg amb membres de les comunitats locals i figures polítiques d’Israel i Palestina.

Podeu accedir a imatges de la trobada al següent enllaç.

Compartir