Mn. Àngel Saball i Creus descansa en la Pau de Crist

El dia 21 d’agost va morir a Lleida Mn. Àngel Saball i Creus, als 76 anys d’edat i 51 de ministeri presbiteral.
La missa exequial va tenir lloc el divendres dia 23 d’agost a la Parròquia de Sta. Maria de Ponts, presidida pel Vicari General de la Diòcesi, Mn. Josep M. Mauri i concelebrada per un bon nombre de preveres i diaques d’Urgell, entre els que hi havia Mn. Jaume Mayoral, Mn. Bonifaci Fortuny, Mn. Josep Caba, arxiprestos de la Vall d’Aran i de la Noguera i Urgell Mitjà. També hi van assistir molts fidels de Cabanabona, encapçalats pel seu l’Alcalde, Il·lm. Sr. Lluís Clotet Oliva.

A l’inici de la celebració l’Arxiprest Mn. Ramon Balagué, com és bell costum de la Diòcesi, llegí un breu recorregut pastoral de la vida entregada de Mn. Àngel Saball que s’adjunta:

Mn. Àngel Saball i Creus va néixer a Cabanabona, el dia 22 de novembre de 1942. Cursà els estudis de Filosofia i de Teologia al Seminari Diocesà d´Urgell i a la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma, i fou ordenat de prevere a Ponts el 29 de juny de 1968.
Posteriorment es traslladà a Barcelona per ampliar els seus estudis acadèmics i exercí de professor de religió a l’Institut de Balaguer dels anys 1989 a l’any 2000.
El 31 d’octubre de 1988 fou nomenat Rector de les Parròquies de Seró i Tiurana i un any més tard, el 1989, Rector de Montclar d’Urgell, Tudela i Donzell d’Urgell a la qual s’hi afegí l’any 2000 Colldelrat.
El 2002 passà a ser Rector de les Parròquies de Sta. Maria de Meià, Vilanova de Meià, Argentera-Gàrzola, Folquer-Comiols, Lluçars, Montargull i Vall-llebrera que serví pastoralment fins que l’any 2007 passà a ser Rector de La Figuerosa i el Canós que ha servit pastoralment llargament durant 12 anys, fins el moment darrer de la seva mort, que ha tingut lloc a Lleida el dia 21 d’agost de 2019 als 76 anys d’edat i 51 anys de ministeri sacerdotal.
Que el Senyor misericordiós l’aculli amb la seva bondat, i pugui contemplar eternament la faç de Déu!
 
El dia 31 d’agost a les 18h a Cabanabona, el seu poble natal, tindrà lloc una Eucaristia en sufragi de la seva ànima presidida pel Sr. Arquebisbe.

Compartir