Missatge del Copríncep d’Andorra al Rei dels Belgues pels tràgics atemptats de Brussel·les

L’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra Joan-Enric Vives ha enviat un missatge de condol i repulsa a S.M. el Rei Felip dels Belgues, a través de l’Ambaixador de Bèlgica davant Andorra.

El missatge diu:

“En nom del Poble Andorrà, del Govern del Principat d’Andorra i del meu propi com a Copríncep episcopal vull fer arribar a la Vostra Majestat el meu sentit condol i la meva total condemna pel terrible atemptat terrorista sofert avui a Brussel·les, amb tants morts i ferits, que ha causat un immens dolor i pèrdua de vides humanes, amb un nombre tan gran de ferits i molta destrucció de béns.

Us asseguro la meva profunda solidaritat i proximitat espiritual a les famílies dels difunts, a tots els ferits i afectats per aquest acte vandàlic, així com la meva oració a Déu per totes les víctimes, demanant que siguin acollides en la felicitat eterna.

El Poble Andorrà deplora i condemna la violència terrorista que colpeja vides innocents, ja que el terror no ha de trobar lloc en una societat civilitzada, i mai no té cap justificació. Tots els pobles europeus que compartim una mateixa cultura democràtica i pacífica volem reaccionar junts, amb decisió i amb coratge a les provocacions del terror, i avançar en el respecte pels drets humans.

 

Amb unió dels nostres dos Pobles i amb l’esperança que la pau i la defensa de la vida s’obrin camí en el nostre món, saludo la Vostra Majestat amb tot afecte”.

Compartir