Missa pels Difunts de La Seu i de tota la Diòcesi a la Catedral

En la Commemoració de tots els fidels difunts, el dia 2 de novembre al vespre, l’Arquebisbe Joan-Enric, acompanyat pel Vicari general, el Degà del Capítol, i altres Mossens, va celebrar una solemne eucaristia a la Catedral de Santa Maria de La Seu d’Urgell, pels difunts de la ciutat i de tota la Diòcesi. El Cor de Cambra Caterva va acompanyar la celebració cantant la Missa de Difunts de l’urgellenc Joan Brudieu (1520-1591), una missa de gran devoció i inspiració.

Es van llegir a les pregàries els noms de tots els difunts del 2016 a la ciutat de La Seu, pel sufragi dels quals s’oferia el sacrifici eucarístic, i a l’homilia l’Arquebisbe va fer esment de la fe eclesial en «la resurrecció de la carn, dels morts, i la vida perdurable, eterna», així com el gran do rebut de la vida i del baptisme, que ens obre l’herència immerescuda i gratuïta de la vida eterna, i de la donació de les nostres vides a semblança de Jesucrist, que és el que dóna valor a l’existència, oberta i cridada a la vida eterna en la companyia dels sants.

Amb anterioritat, el dia 1 a la tarda, un bon nombre de fidels, amb molta devoció, es van reunir al Cementiri de La Seu d’Urgell, presidits per Mn. Xavier Parés, Rector de la Parròquia Sant Ot, per resar el Sant Rosari, per tots els fidels difunts que allí reposen. I es va pregar per tos el difunts, fent professió de fe en la resurrecció dels morts i en la vida eterna. I el mateix dia 2 al migdia, també al Cementiri, es va celebrar una Missa en sufragi de tots els difunts que allí reposen, presidida per Mn. Xavier Parés, i concelebrada per Mn. Jordi Miquel. 

Compartir