Missa del Gall i Cant de la Sibil·la a la Catedral

A la Catedral de Sta. Maria d’Urgell i arreu de la Diòcesi, el dia 24 a la nit es va dur a terme Missa del Gall de mitjanit, presidida per l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives. Prèviament, a la tarda, es van dur a terme les misses participades pels infants de catequesi i les seves famílies.

A tres quarts de dotze, el Cant de la Sibil·la es va fer present per quart any, un cant medieval recuperat a l’inici de la missa, amb la versió del cerimonial de la Catedral urgellenca.

A l’homilia el Sr. Arquebisbe va parlar de la vivència de la joia de la fe, l’alegria de l’Evangeli de Jesús, entrant en l’àmbit de l’amor i donant amor al nostre voltant. Va recordar els qui pateixen la crisi econòmica i molt especialmente els aturats, les persones que necessiten amor i esperança, i els cristians que sofreixen persecució per la seva creença i els altres perseguits per temes de consciència.

La participació va ser molt gran a ciutats i poblets petits, amb activitats que portaven a la missa o en derivaven, com gestos de solidaritat en les ofrenes, pessebres i exposicions, cantades de corals i cançons de grups de joves, i sobretot la multiplicació dels sacerdots i diaques perquè a la Diòcesi tots trobessin propera la celebració de l’Eucaristia, que ens dóna el mateix Crist que va néixer a Betlem, humilment entregat en el pa de la vida.

img 3552img 3554

img 3547

Compartir