L’Esplai de Penelles celebra el 20 aniversari de la seva creació a la parròquia

L’Esplai “La Freixa” de Penelles van celebrar  el 19 de maig els 20 anys de la seva fundació, amb el lema “20 anys fent esplai…20 anys compartint”. Durant tota aquella jornada es van dur a terme un seguit d’activitats on els protagonistes van ser els infants, els joves i les famílies de Penelles.

Al matí els nens i els monitors de “La Freixa van pintar un esplèndid mural  (Penelles és el poble dels murals carregats de simbologia i colors) on es volia reflectir l’esperit d’aquests 20 anys amb un dibuix de missatge. Al local de l’Esplai, que esta situat a la Rectoria del poble, es podia veure una exposició amb fotografies i records de la seva història i van ser moltes les persones que van anar a veure-la i a gaudir-la.

Al migdia, se celebrà una Missa d’Acció de Gràcies a l’aire lliure, que fou presidida pel Rector de Penelles, Mn. Ivan Ayala, acompanyat per Mn. Jaume Mayoral, del grup de la Fe de la FEMN. Els cants van estar dirigits i acompanyats per membres de la Fundació Esplais Santa Maria de Núria del Bisbat d’Urgell, on pertany l’esplai penellenc. Mn. Ivan va parlar en la homilia de tot allò que ha aportat l’esplai a nivell del creixement integral dels infants, i també allò de positiu que ha suposat per la vida del poble, tot fent remarca en la celebració de la Solemnitat de la Pentecosta. Es va tenir un record ben sentit per Mn. Antoni Tort, que va ser un dels promotors de la creació de l’Esplai a Penelles, i  la celebració es va acabar cantant l’himne composat expressament pel 20º aniversari.

Al migdia es va compartir un dinar de germanor, on hi vana assistir nens, monitors i familiars. Al final del dinar no hi va faltar el pastís d’aniversari amb les seves corresponents espelmes que van bufar infants i monitors.

Hi va haver un moment pels parlaments, així en primer lloc es va adreçar als assistents el Sr. Eloi Bergós, Alcalde de Penelles, que va repassar 20 anys d’història, tot recalcant la bona feina que es fa des de l’esplai pels infants del poble i de retruc pel mateix poble. També va adreçar unes paraules el President de la FEMN del Bisbat d’Urgell, Sr. Eloi Villalta que va destacar el dinamisme que té “La Freixa” i que aquest estiu, després d’uns anys de no fer-ne, tornarà a organitzar un torn de colònies. Per part dels monitors, Maria Cortasa, l’actual directora de l’entitat, va agrair les moltes col·laboracions que reben en la seva feina i  la importància de la tasca de les entitats d’educació en el lleure, com a referents d’educació i formació dels infants i adolescents. I per últim, però no menys important, les paraules sentides i agraïdes dels nens cap als seus monitors, van ser la Júlia i el Martí que en nom de tots els nens de l’Esplai de Penelles van agrair el que els ha suposat poder tenir un esplai al poble i la sort de tenir uns monitors que fan tot i més perquè siguin més feliços i frueixin de l’amistat, des del joc, les cançons, les sortides i la natura.

A mitja tarda va tenir lloc l’actuació d’un grup d’animació infantil, la rua amb la Colla Grallera i Gegantera de Penelles, un sopar popular i un concert jove al vespre. Una diada ben complerta on van poder passar-ho bé des dels més petits fins als més grans, fent de Penelles una gran família al voltant d’una entitat que tots ells estimen i valoren que és l’Esplai “La Freixa”. 

Compartir