L’Escola Pia de Catalunya peregrina a Sort seguint les rutes de St. Josep Calassanç

180304CamiCalassanL’Escola Pia de Catalunya va organitzar el dia 4 de març una activitat escolàpia, històrica, espiritual i solidària per donar a conèixer un recorregut que uneix els diferents punts lligats a la vida de St. Josep Calassanç i que va servir per a acostar-se més a la figura del Fundador de l’Escola Pia.

L’anomenat “Camí de Calassanç” comença a la seva població de naixement, Peralta de la Sal (La Llitera), i acaba a Moià (Moianès) on l’any 1683 els escolapis fundaren la primera escola popular a Catalunya.

El diumenge dia 4 de març es va organitzar una activitat per a descobrir un tram d’aquest Camí , entre l’antic Monestir de Gerri de la Sal i Sort, al Pallars Sobirà. Aquest tram es pot fer a peu -15 km des de Gerri de la Sal fins a Sort o 5 km des de Gerri de la Sal fins a Arboló- o en cotxe, participant de visites culturals a les dues ciutats. A Gerri es va poder visitar l’antic Monestir, el Museu de la Sal i les Salines, i a Sort una presó-museu amb una exposició sobre els refugiats.

Els quilòmetres que es van sumar aquell dia es transformaran en una acció solidària ja que, gràcies a diversos patrocinadors, es transformaran en recursos destinats als programes d’acollida de refugiats i desplaçats que es fan a l’Escola Pia de Catalunya.

En arribar a Sort, es va celebrar una Eucaristia a les 12:30 h a la parròquia de St. Feliu, que fou presidida pel provincial dels escolapis, el P. Eduard Pini, que va subratllar la importància de l’educació dels joves i adolescents seguint el carisma de St. Josep Calassanç, i concelebrada per Manel Begoñà, també escolapi rector del santuari de la pietat de Igualada i Mn. Joan Pau Esteban, rector de Sort.

Compartir