Les Missioneres de la Immaculada d’Agramunt celebren la Festa Fundacional

El dimarts 4 d’agost les Missioneres de la Immaculada Concepció i la gran família MIC d’arreu del món van celebrar la “Festa Fundacional” que recorda la seva fundació feta per la religiosa Alfonsa Cavin el 4 d’agost de 1850, de la qual enguany se celebren els 170 anys. A Agramunt hi ha l’Escola de les Missioneres de la Immaculada “Mare de Déu dels Socós” des de fa 140 anys i també una petita comunitat de cinc religioses. Elles van tenir un relleu especial en la celebració de l’Eucaristia de la tarda d’aquell dia.

La comunitat de religioses, acompanyades també per l’altra comunitat de religioses d’Agramunt les “Filles de Crist Rei”, així com també com un grupet de fidels van participar a la missa vespertina. A la celebració Mn. Jaume Mayoral, el Rector d’Agramunt, va recordar el carisma fundacional de la Congregació, així com la tasca evangelitzadora i social que s’ha de fer en aquests moments de dificultats que es viuen degut a la pandèmia del Covid19, la necessitat de donar vida a una Església en sortida, preparada per fer costat als que més ho necessiten, especialment els més vulnerables. També va recordar les paraules de la Superiora general de les Missioneres, la Gna. Isabel Vázquez, que amb motiu d’aquesta efemèride demanava a la Congregació d’estar “en comunió amb les persones que busquem multiplicar el Bé, en harmonia amb tota la creació, seguim al servei de la vida-missió, com Maria i M. Alfonsa, oferint tot el nostre ser i fer, des d’allò petit i quotidià”.

La Gna. Justina, en nom de les religioses, va fer un recordatori del que significa la festa per a la Congregació i la necessitat de treballar per fer el bé i agrair el bé que rebem. Després de la Missa es va fer una fotografia de record i van rebre la felicitació per part dels fidels presents a la missa, a més de compartir unes pastes. També es va fer el repic de campanes, que van tocar a festa, per compartir amb el poble d’Agramunt la celebració viscuda.

Compartir