L’Editorial Claret publica en català la nova exhortació apostòlica del papa Francesc «Alegreu-vos-en i celebreu-ho»

20180418124901 gaudeteLa Conferència Episcopal Tarraconense (CET) i l’Editorial Claret han editat la nova exhortació apostòlica del papa Francesc Gaudete et Exsultate en català i castellà, sota els títols Alegreu-vos-en i celebreu-ho i Alegraos y Regocijaos. Gaudete et Exsultate és el cinquè document del magisteri del papa Francesc, tots ells editats per Editorial Claret, i forma part de la col·lecció Documents del Magisteri promoguda per la CET. La nova exhortació recull en 124 pàgines els pensaments del Pontífex sobre la crida a la Santedat en el món contemporani.

Al llarg del document, Francesc recorda que ≪per a ser sants no és necessari ser bisbes, sacerdots, religioses o religiosos≫ i afegeix que ≪tots estem cridats a ser sants, vivint amb amor i oferint el propi testimoni en les ocupacions de cada dia, allà on es troba cadascú≫. En aquest sentit, el papa Francesc enumera cinc grans ≪expressions d’amor a Déu i a l’altre≫ com a signes de santedat en el món actual: perseverança, alegria, audàcia, comunitat i pregària constant. Al llarg del text, el papa Francesc recorda que cal viure ≪un camí sencer de santificació≫ per tal de concebre la totalitat de la vida com a missió i alhora ens convida a veure les benaurances com el ≪carnet d’identitat del cristià≫. Francesc també fa una crida a la mansuetud, la ≪pobresa interior de qui diposita la seva confiança només en Déu≫. D’alta banda, el pontífex també subratlla que ≪l’audàcia i el coratge apostòlic són constitutius de la missió≫ i recorda que l’Església no necessita tants buròcrates i funcionaris, sinó missioners apassionats, devorats per l’entusiasme de comunicar la veritable vida.

L’exhortació no pretén ser un tractat sobre la Santedat, sinó que vol recordar el significat de la crida a la Santedat, així com abordar-ne els seus desafiaments i oportunitats. Un document escrit des de l’alegria i l’optimisme que a dia d’avui ja formen part del llibre d’estil del papa Francesc.

Compartir