L’Arquebisbe emèrit de Tarragona Mons. Jaume Pujol presideix la Festa Major de Guissona

Guissona va celebrar els passats 7 i 8 de setembre la seva Festa Major, en honor de la Patrona de la població, la Mare de Déu del Claustre. Els actes i celebracions litúrgiques foren presidides per l’Arquebisbe emèrit de Tarragona, Mons. Jaume Pujol i Balcells, fill de la Vila.

El dia 7 tingué lloc el final de la Novena a la Mare de Déu del Claustre amb el cant solemne de les vespres i Eucaristia. El diumenge, Festivitat de la Nativitat de la Mare de Déu, se celebrà l’Eucaristia, amb gran participació de fidels i cantada pels cors parroquials catòlic i de la comunitat ucraïnesa de Santa Maria de Guissona.

A la seva homilia l’Arquebisbe Pujol féu un recorregut de la vida de Maria des del seu “sí” al pla salvífic de Déu, fins a la vivència del Ressuscitat.  Els evangelis canònics  no ens parlen del seu naixement tot i que els apòcrifs si en fan esment, però la comunitat creient assumí ben prompte aquesta celebració. Maria digué “si”, amb por i dubtes a la proposta de Déu; un si que fou fidel en el silenci i acompanyament de Jesús en la infància i en la seva vida pública; estigué al peu de la Creu tot esdevenint la Mare de l’Església i, sobre tot, fou present en la comunitat creient en la pregària.

Després de l’Eucaristia es feu la salutació a la Verge del Claustre i l’Arquebisbe Pujol pogué saludar els feligresos. I tot seguit compartí el dinar de germanor amb els sacerdots de la Parròquia de Guissona.

El dilluns presidi de nou la Missa que es celebrà a la capella de sant Plàcid, copatró de la Parròquia, tot fent record dels fidels difunts.

Compartir