La Parròquia d’Organyà beneeix un nou pessebre

Enguany el Papa Francesc va publicar una carta apostòlica Admirabile signum on destacava el valor i significat del pessebre que “parla de l’amor de Déu, el Déu que s’ha fet Infant per a dir-nos com és a prop de tot ésser humà, sigui quina sigui la seva condició”. Seguint aquesta indicació, la Parròquia de Sta. Maria d’Organyà ha inaugurat aquest 2019 un nou pessebre que va ser beneït el dia de la Immaculada, 8 de desembre, i restarà visitable a l’església fins el proper 6 de gener, festa de l’Epifania del Senyor.

Es tracta d’un pessebre monumental elaborat pel rector de la parròquia, Mn. Jordi Vásquez, amb gran destresa i cura.

Els horaris de visita són de dilluns a dissabte, de les 18 a les 19 hores, i el diumenge de 12.15 a 13.15 hores. D’altra banda, el diumenge 29 de desembre, amb motiu del pessebre vivent que s’organitza a la vila, l’església també romandrà oberta a la tarda (de 18 a 19 h).

En aquest naixement, tot i que està ambientat a la Palestina de l’època de Jesús, no hi manquen elements característics de la tradició catalana, com ara el tió o les masies. També s’hi pot trobar una referència al poble d’Organyà, ja que la muntanya que el presideix és Santa Fe.

Compartir