La Nit a Montserrat aplega els adolescents i joves d’Urgell

Un centenar de nois i noies d’arreu del bisbat d’Urgell, vinculats a les escoles de Vedruna Balaguer, Janer de Santa Coloma (Andorra) i Maria Immaculada de Tremp, i nois i noies dels grups TXt i del moviment janer, van aplegar-se a Rubió (Alta Anoia) a les dotze de la nit, a la matinada del dissabte 16 de maig, per iniciar el camí a peu cap a Montserrat.
Després de la pregària i de diferents avisos i consells, el gran grup es va dividir en dos. Els més petits, primer i segon d’ESO, van apropar-se en autocar fins a Castellfollit de Boix on començaren el camí. Els de tercer d’ESO fins a majors de 18 anys, iniciaren el camí des de Rubió.
La nit clara i freda, amb un cel destapat,va donar per molt entre els caminants: cants, xerrades, intimitats a cau d’orella, cansament, ajuda i suport dels companys i companyes…
Durant el camí, aturades tècniques, amb fruita, xocolata i una aturada més gran amb xocolata desfeta i melindros, va ajudar els nois i noies a no perdre les forces i arribar a Montserrat en perfecte estat.
Al voltant de les 7 arribaven els de primer i segon d’ESO, i a quarts de nou, les nou, els grans.
Uns sucs, unes pastes i una beguda de cacau va ajudar-los a recuperar forces i adonar-se de l’esforç i de la fermesa amb la qual han assolit el seu objectiu.
I a Montserrat, han pogut gaudir d’un matí lliure per encendre una espelma, pregar a la mare de Déu, passejar i gaudir dels racons privilegiats que s’hi amaguen, etc.
El grup ha dinat tots junts i a la tarda, perfecte comiat, han gaudit d’una pregària al cambril, on la Mare de Déu de Montserrat els ha esperonat a ser feliços, a descobrir la pròpia vocació i a ser fidels a l’evangeli.
I fins l’any vinent, només faltaria.

Compartir