La Delegació de Família i vida es forma per a l’acolliment de parelles vers el matrimoni

Els dies 20, 21 i 22 d’octubre, el matrimoni Carme Valls i Jordi Picard, juntament amb els delegats diocesans, Conxita Salvadó i Josep Montoya,van participar en unes jornades de formació per a membres del Centre de Preparació per al Matrimoni (CPM), però obertes a tots aquells interessats a actualitzar coneixements i nous mètodes a aplicar en els Cursos d’acolliment de promesos que preparen la seva celebració del sagrament del matrimoni. Aquestes jornades van tenir lloc a Lleida i hi van participar agents pastorals de tot l’Estat Espanyol.

“Les Jornades estatals del CPM” van consistir en una exposició per part de la Dra. Montserrat Esquerda, metge psicòloga especialitzada en acompanyament del dol a Sant Joan de Déu i vinculada a l’Institut Borja de Bioètica i posterior treball per grups del tema  “La societat i el món que ens envolta” i la xerrada del Dr. Fidel Delgado, metge psicòleg i conferenciant, molt animada per la singularitat de la presentació del tema “Expressar la plenitud que ja som”.

El dissabte 21 a la tarda van gaudir d’una reflexió sobre l’enciclica del Papa Francesc “Amoris Laetitia” a càrrec del Dr. en Teologia Moral, Gaspar Mora. Va remarcar el sentit d’obertura incondicional que hem de fer tots plegats amb aquells que es troben en una situació irregular (cap. 8), com a resposta de l’Església. Va parlar de l’elaboració d’un pensament pastoral per a les famílies (cap. 6) així com del Sermó que vol fer arribar als matrimonis (cap.2) tot desgranan la carta de St. Pau als Corints [ 1C 13,1-8].

Les Jornades es van completar amb quatre tallers sobre metodologia, evangelitzar avui amb noves tecnologies, comunicació en la parella i obertura a noves situacions de la parella.

Van ser unes jornades molt enriquidores tant per les conferències i tallers, com per la mateixa relació amb altres matrimonis que desenvolupen aquesta tasca, on l’intercanvi d’experiències fou en tot moment molt present.

Compartir