La candidatura del “Coprincipat monumental” pren forma

El dia 29 de juny va tenir lloc la reunió telemàtica del Comitè de pilotatge (COPIL) per a la definició de la candidatura transnacional dels Estats d’Andorra, Espanya i França respecte al Patrimoni Mundial de la UNESCO sobre els testimonis materials de la construcció del Coprincipat d’Andorra. A la reunió hi van prendre part el Representant personal del Copríncep episcopal, M.I. Mons. Josep M. Mauri; el Director de Gabinet de la representació del Copríncep francès, M.I. Sr. Pascal Escande, i les Ministres de Cultura i Esports i d’Afers Exteriors, M.I. Sílvia Riva i M.I. Maria Ubach així com també els delegats dels ministeris de cultura espanyol i francès, Laura de Miguel i Béatrice Boisson-Saint-Martin, respectivament, així com representants de les ambaixades d’ambdós països.

Durant la seva intervenció, les dues Ministres del Govern d’Andorra van coincidir a refermar el compromís del Govern Andorrà per liderar aquesta candidatura.

Aquesta era la segona trobada del COPIL i es va oficialitzar el nomenament dels experts per al Comitè científic i el de redacció, amb membres designats per cadascun dels tres països. De fet, a la reunió també es va acordar que, per a principis del mes d’octubre d’enguany, el comitè de redacció faci una proposta consensuada sobre el contingut del formulari que els tres països hauran de presentar a la UNESCO per tal d’inscriure a les llistes indicatives nacionals els monuments respectius, inclosos en el projecte de la candidatura. Aquest és el pas previ a la preparació de la candidatura per a la llista de Patrimoni Mundial. Finalment, tots els membres van consensuar celebrar la tercera reunió del Comitè de pilotatge a l’octubre del 2020.

Compartir