Jubileu dels diaques, a Roma, en l’Any de la misericòrdia, amb presència d’Urgell

En el marc de l’Any Jubilar de la Misericòrdia, convocat pel Papa Francesc, va tenir lloc a Roma, els dies 27 a 29 de maig, el Jubileu dels diaques, en el qual hi va ser present Mn. Josep Montoya d’Urgell i la seva esposa.

Uns mil tres-cents diaques de tota l’Església, representants dels quaranta-cinc mil que hi ha en el món, han participat en el Jubileu. Els diaques catalans, pertanyents a les diòcesis de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat, Tarragona, Urgell i Vic, han estat acompanyats per Mons. Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona i membre de la Comissió episcopal per al diaconat permanent de la Conferència Episcopal Espanyola.

Els diaques, molts d’ells acompanyats per les seves esposes i per altres fidels, han participat, per grups lingüístics, en les dues catequesis que s’han impartit, la tarda del divendres i del dissabte, en distintes basíliques romanes, en torn dels temes “El diaca, imatge de la misericòrdia per a la promoció de la nova evangelització” i “El diaca, cridat a ser dispensador de la caritat en la comunitat cristiana”. Una d’aquestes catequesis, entorn de l’àmbit familiar en el ministeri del diaca, l’ha pronunciada el diaca de Barcelona, Manuel Abadías.

Els diaques han peregrinat a les quatre basíliques papals de Santa Maria la Major, Sant Joan del Laterà, Sant Pau Extramurs i Sant Pere del Vaticà, travessant la Porta Santa, símbol del Jubileu. En la peregrinació a Sant Pere, deu dels diaques catalans han dirigit la pregària dels pelegrins de llengua espanyola.

El Jubileu ha tingut el moment culminant en la celebració de l’Eucaristia, presidida pel Papa Francesc, al matí del diumenge 29, a la plaça de la basílica de Sant Pere. El Papa, a l’homilia, ha dit que “el Senyor Jesús, la Paraula del Pare, que ens ha portat la bona notícia, s’ha fet el nostre servidor, “no ha vingut per a ser servit, sinó per a servir” (Mc 10,45). I tal com ell s’ha comportat, així ho hem de fer els seus anunciadors. El testimoni de Jesucrist és el que actua com ell: el qui serveix als germans i a les germanes, sense cansar-se de Crist humil, sense cansar-se de la vida cristiana que és vida de servei”.

Compartir