Jubileu de la misericòrdia de les Parròquies de la Vall Fosca i Senterada

Dissabte dia 16 de juliol les Parròquies de la Vall Fosca i Senterada van celebrar el Jubileu de la misericòrdia a la S.E. Catedral de La Seu d’Urgell. Acompanyats pel diaca permanent Mn. Josep Montoya i per la seva esposa, Sra. Conxita Salvadó, els fidels de la Vall Fosca i Senterada sortiren de bon matí de les seves Parròquies per arribar a mig matí a La Seu d’Urgell. Allà pogueren visitar el Museu diocesà i contemplar la bellesa del patrimoni que allí s’hi custodia. Posteriorment, es desplaçaren fins a la Catedral, on foren rebuts per l’Arquebisbe d’Urgell Joan-Enric.

Després d’unes paraules de benvinguda per part de l’Arquebisbe, els fidels participaren del ritu d’entrar per la Porta Santa de la Catedral de Santa Maria i iniciaren la celebració de l’Eucaristia. A la seva homilia l’Arquebisbe els donà la benvinguda a la Catedral, la Mare de totes les esglésies del Bisbat, i felicità Mn. Montoya per la iniciativa d’aquest pelegrinatge. Mons. Vives els animà a viure amb intensitat aquest pelegrinatge de reconciliació, perdó i misericòrdia,  i els recordà com era el mateix Bisbe els qui els acollia com tantes vegades els fidels l’acullen a ell quan visita les Parròquies en les Visites Pastorals. Animà els fidels a ser acollidors d’aquesta misericòrdia de Déu i a confiar en un Déu que és ric en misericòrdia i que ens estima, per esdevenir també ells misericordiosos com el Pare.

A les pregàries es pregà per les víctimes dels darrers atemptats a Niça i per l’estabilitat democràtica en la justícia a Turquia, a fi que la pau s’imposi i no hi hagi en el món odi, guerra i sang.

Després visitaren el sepulcre de la beata Anna M. Janer, i  tingué lloc un dinar de germanor de tots els pelegrins acompanyats del Sr. Arquebisbe a la Residència de la Sda. Família d’Urgell.

A la tarda, els pelegrins pogueren visitar les dependències del Palau episcopal on Mons. Vives els glossà les principals funcions que porta a terme com Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra.

Compartir