Jornades de Pastoral de la salut

Un any més ha estat possible participar en la XLIII JORNADES NACIONALS DE DELEGATS DE PASTORAL DE LA SALUT, els dies del 17 al 20 de setembre. Aquet any amb un tema ben suggerent, interessant i necessari: ”El voluntariat en la Pastoral de la Salut” “De franc ho heu rebut, doneu-ho de franc” (Mt 10,8).

Tant els Conferenciants com els testimonis de Voluntaris en Acció, han estat d’una forta riquesa i una exquisida qualitat. Han versat sobre:

VOLUNTARIAT EN PASTORAL DE LA SALUT: IDENTITAT I ESPECIFICITAT

El voluntari és portador de la cultura de la gratuïtat i solidaritat enmig d’una societat competitiva, hedonista i individualista.

El voluntari constitueix una veu profètica que crida a la fraternitat a favor de la pau, la solidaritat i l’amor.

El voluntari cristià respon a la crida de Jesús a anunciar el Regne: “Aneu i cureu malalts, ressusciteu morts, netegeu leprosos…: “De franc ho heu rebut, doneu-ho de franc”(Mt10, 7-8).

VOLUNTARIAT I SALUT

Hi ha molt interès pel tema del voluntariat. Encara que no sigui absolutament nou aquest tema(1998). També preocupació en la societat i en l’Església per:

-les injustícies del moment

-assistència als més febles

Solidaritat, especialment en el món de la salut i de la malaltia

VOLUNTARIAT: SAVIESA DEL COR (2014)

El cor  del voluntari té raons, que a voltes la raó no entén, i que no són tan importants enmig de la malaltia i del sofriment.

La formació del cor: Repte universal per humanitzar aquest món nostre. El voluntari és un alumne AVENTATJAT en aquesta formació.

VOLUNTARIAT: EXEMPLE DE FORTALESA.

Cicatritzar les ferides del cor (Resiliència).

Acompanyar per afrontar les crisis i superar-les, si és possible, amb creixement amb ocasió de les mateixes.“Després de la tempesta ve la calma”: Mirada positiva centrada en les possibilitats i no en les carències.

Així ens va presentar Mn. Joan Bajo aquestes Jornades del Voluntariat, amb talls de pel·lícules entremig, molt adients i que feia molt divertit el desenvolupament.

Compartir