Jornades de formació de Mans Unides a El Escorial (Madrid)

Durant el cap de setmana del 20 al 22 d’octubre s’han portat a terme les Jornades de Formació de Mans Unides a El Escorial, Madrid. El nostre Bisbat s’hi ha fet present amb la Delegada Teresa Cabanas Piera i un voluntari, i han estat acompanyats del Consiliari de Mans Unides del Bisbat Mn. Lluís Eduard Salinas, que participava a les Jornades de Formació dels Consiliaris que aquest any han coincidit amb les Jornades de Formació de l’Organització.

Les Jornades varen començar el divendres dia 20 a la tarda amb la benvinguda adreçada pel Bisbe de Calahorra y La Calzada-Logroño, Consiliari Nacional de Mans Unides Mons. Carlos Escribano i la salutació de la Presidenta Dª Clara Pardo. Seguidament hi va haver la conferencia-marc de les Jornades a càrrec del Rv. Dr. José Luis Segovia Vicari de Pastoral Social i Innovació de l’Arquebisbat de Madrid sobre «Lucha contra el hambre: el Derecho de la alimentación desde la perspectiva humana y cristiana». La jornada va acabar amb la celebració de l’Eucarístia, concelebrada pels Consiliaris participants a la trobada.

Dissabte dia 21 va començar amb l’Eucarístia presidida pel Cardenal de Madrid Carlos Osoro, el Cardenal Peter Turkson prefecte del Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral i el Bisbe Consiliari de Mans Unides. El Cardenal Turkson va desenvolupar després la conferència explicant el nou Dicasteri i plantejant desafiaments i reptes. Seguidament van tenir lloc els tallers de formació i l’Assemblea Extraordinària corresponent. La feina va ser llarga però molt profitosa.

Diumenge dia 22 al matí l’Eucaristia va ser presidida pel Bisbe Carlos Escribano i durant tot el matí s’han anat acabant els temes proposats. Després del dinar les Delegacions s’han felicitat de la feina feta i s’han encoratjat per seguir treballant amb molta il·lusió.

Compartir