Inici del ministeri episcopal del nou bisbe de Perpinyà-Elna

El diumenge dia 18 de gener va tenir lloc a la Catedral de St. Joan Baptista de Perpinyà la solemne cerimònia d'»instal·lació» –o inici del seu ministeri episcopal del nou bisbe de Perpinyà-Elna, Mons. Norbert Turini, fins ara bisbe de Cahors, i que havia estat Vicari general de Niça, la seva Diòcesi d’origen. Va presidir la celebració primer l’arquebisbe metropolità de Montpeller, Mons. Pierre-Marie Carré, i després que foren llegides les lletres apostòliques del Papa Francesc, ja el nou Bisbe de Perpinyà-Elna.

Hi eren presents el Nunci Apostòlic a França Mons. Luigi Ventura, i van participar en l’Eucaristia com a veïns de la Diòcesi, l’Arquebisbe d’Urgell, i els bisbes de Girona i Vic, així com l’Abat de Montserrat, amb altres Bisbes de la Província de Montpeller i altres vinguts d’arreu de França. Hi havia la presència també de les Autoritats encapçalades per la Prefecta dels Pirineus Orientals, Me. Josiane Chevalier, i representants d’altres Esglésies cristianes i de la religió jueva i musulmana.

Amb molta força i jovialitat el nou bisbe es va posar al servei de tots, com el seu lema episcopal indica, «estimar, evangelitzar, servir», com a resum de la tasca que vol dur endavant amb els sacerdots i diaques de la Diòcesi, en nom de Crist i com a apòstol seu, sempre anunciant l’Evangeli i servint els pobres i necessitats. Molta gent hi va acudir de la Diòcesi amb tots els agrupaments parroquials representats, i molts sacerdots i fidels de la seva anterior Diòcesi de Cahors, sufragània de Tolosa, en la regió occitana de Migdia-Pirineus (Miègjorn-Pirenèus, Midi-Pyrénées).

12perpinya

Compartir