Inauguració del Curs al Seminari Major Interdiocesà

El dia 25 de setembre al vespre va tenir lloc la solemne sessió d’inauguració del Curs 2018-2019 del Seminari Major Interdiocesà de Catalunya, a la seva seu del carrer Casp de Barcelona. Va ser presidida per l’Arquebisbe metropolità Mons. Jaume Pujol i hi assistiren els Bisbes i els Rectors dels Seminaris de les set Diòcesis que conformen la Província eclesiàstica Tarraconense, i que s’agrupen en el Seminari Interdiocesà, amb el renovat Equip de formadors: Mn. Javier Vilanova, Rector; Mn. Gabriel Casanovas, Vicerector; Mn. Jaume Gené, Director espiritual; i Mn. Joaquim Blas, Tutor d’Estudis.

Aquest Curs residiran al Seminari, 24 joves en les diverses etapes de la seva formació per al ministeri sacerdotal, i que cursaran els seus estudis de Propedèutic a Barcelona, i a les Facultats de Filosofia i de Teologia de l’Ateneu Universitari Sant Pacià els estudis filosòfics i teològics.

Al vespre del dia 25 van celebrar la pregària de Vespres i l’Eucaristia presidida per tots els bisbes, amb l’Arquebisbe metropolità, i posteriorment van gaudir d’un sopar de germanor, al final del qual l’Arquebisbe d’Urgell, que és el Bisbe Delegat per al Seminari, va dir unes sentides paraules d’agraïment i de comiat per als dos formadors Mn. Norbert Miracle i Mn. Jaume Casamitjana, que havien acabat el seu servei després de tretze i de set anys de missió al Seminari, i també va donar la benvinguda al nou Equip de formadors desitjant-los un bon servei a la comunió. Van respondre ells amb agraïment i va cloure els parlaments Mons. Jaume Pujol fent adonar del camí eclesial que anem recorrent amb l’ajuda del Senyor.

Compartir