Inauguració del Camí dels Drets Humans a Andorra

El  dia 3 de juliol va tenir lloc a Sant Julià de Lòria (Andorra) la inauguració del Camí Saludable dels Drets Humans amb la presència del cap de Govern, Antoni Martí; del representant del Copríncep Episcopal, Josep Maria Mauri; del ministre de Salut, Carles Àlvarez Marfany; del representant de l’Organització Mundial de la Salut, Tamás Evetovits; i dels  cònsols de les set parròquies, entre d’altres autoritats i personalitats.
El camí és un projecte transversal que s’ha fet realitat gràcies al treball conjunt del Govern i dels Comuns, amb l’objectiu de crear un itinerari per a promoure la pràctica regular d’activitat física, i en el qual conflueix la promoció dels drets humans, dels hàbits de vida saludables, de l’entorn natural i del patrimoni cultural.
El camí té un recorregut d’uns 30 quilòmetres i transcorre de Sud a Nord sortint del Pont de Fontaneda, a Sant Julià de Lòria, i arribant al refugi de Sorteny, a la parròquia d’Ordino. Els 30 quilòmetres del camí coincideixen amb els 30 drets humans que recull la Declaració Universal dels Drets humans de les Nacions Unides. 
El Camí dels Drets Humans té el seu inici on acaba el Camí d’Andorra, que promou l’Associació d’Amics del Camí de Pallerols.

Fotos: ara.ad

Compartir