Inauguració al Seminari de la 44ª Trobada d’Acordionistes al Pirineu

El pati de St. Lluís del Seminari d’Urgell va acollir la nit del divendres 26 de juliol la inauguració de la 44ª edició de la Trobada amb els acordionistes del Pirineu, que va ser presentada per la seva ànima i impulsor Artur Blasco. A l’acte d’inauguració van assistir l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, els Vicaris Generals, Mn. Ignasi Navarri i Mn. Josep M Mauri, a més del President del Consell Comarcal, Il.lm. Sr. Miquel Sala, i del regidor de cultura de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, Carles Guardia, que van obrir l’acte adreçant unes paraules d’agraïment al músic Sr. Artur Blasco per la seva tasca en favor de la cultura popular al Pirineu i també agraint a les institucions, inclós el Bisbat d’Urgell, el seu suport i participació.

La Trobada amb els acordionistes del Pirineu, es portarà a terme els dies 26, 27 i 28 de juliol i 2 d’agost a La Seu d’Urgell i a Arsèguel, el 29 de juliol a Puigcerdà i el 30 a Castellbò. El certamen se celebra cada any a Arsèguel des de 1976. S’hi han incorporat la Seu d’Urgell i d’altres indrets del Pirineu des de temps més recents i s’ha transformat en el centre del treball de recuperació de l’acordió diatònic a Catalunya, Aragó i País Valencià. També és un centre d’intercanvi cultural amb diversos països d’Europa, països de l’Est i Amèrica i fins de l’extrem de la Sibèria.

La Trobada té signats convenis de col·laboració amb els festivals Carrefour Mondial de l’Accordéon, al Québec, i Ivan Malinin de Novosibirsk, a Sibèria, i així ho va recordar Artur Blasco en les seves paraules de presentació a l’inici. Va iniciar els concerts el “Corder d’Organyà”, en Jaume Espuga, que és un dels acordionistes que ha tocat en innumerables festes majors a les contrades de l’Alt Urgell en els darrers 50 anys.

Compartir