Ier. Aplec de mestres i professors cristians a Montserrat

Les delegacions d’ensenyament dels bisbats de Catalunya i la Fundació Escola Cristiana, juntament amb el Moviment cristià de mestres i professors van celebrar al Santuari de la Mare de Déu de Montserrat el dissabte 7 d’octubre, un aplec de mestres i professors cristians. Van participar-hi 130 mestres de les diverses diòcesis. Al matí van rebre la benvinguda a càrrec del prior del Monestir, P. Ignasi Fossas i de l’Arquebisbe Jaume Pujol que és el bisbe encarregat de l’àmbit d’ensenyament a la Conferència Episcopal Tarraconense.

Els mestres van participar a l’Eucaristia del santuari que aquell dia tenia una gran assistència de pelegrins de diversos arxiprestats i parròquies de tot el país.

En acabar l’Eucaristia, amb la presència de l’abat Josep Maria Soler, el Dr. Ángel Belzunegui, professor de sociologia a la URV i responsable de la càtedra d’inclusió social d’aquesta Universitat va pronunciar la ponència de la jornada sobre l’acció social de les entitats d’Església i la seva aportació a la cohesió social de Catalunya, una recerca promoguda conjuntament per la Càtedra d’Inclusió Social de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Fundació Pere Tarrés.

A la tarda, els mestres van fer treball per grups diocesans pensant sempre en la missió evangelitzadora que tot cristià ha de tenir en la seva vida professional i en el testimoniatge que ha de donar en l’àmbit de l’escola i l’institut.

Compartir