I Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica

Dimarts dia 10 de febrer de 2015 tingué lloc l’acte de proclamació i lliurament del «I Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica» que lliura el Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona (CPL), en memoria del qui fou el seu Fundador, i que enguany fou atorgat a l’Abadia de Montserrat, com a reconeixement per la tasca realitzada en el camp de la pastoral litúrgica.

L’acte fou presidit per l’Em. Sr. Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach i va comptar amb la presència de Mons. Joan-Enric Vives, Arquebisbe d’Urgell i President de la Comissió Interdiocesana de Litúrgia (CIL) i el bisbe de Sant Feliu de Llobregat Mons. Agustí Cortés, i el President del CPL Dr. Jaume Fontbona, amb altres membres del CPL, i representants de la família del bisbe Pere Tena. També hi van assistit el Dr. Xavier Parés, membre del CPL i Delegat de Pastoral Sacramental i Litúrgia del Bisbat d’Urgell.

El Consell del Centre de Pastoral Litúrgica va decidir, en aquest primer any, atorgar aquest Memorial a l’Abadia de Montserrat per tota la tasca que des de sempre ha realitzat i continua ara realitzant tant a nivell celebratiu, com de reflexió i estudi, així com de divulgació de la Litúrgia i de la Pastoral Litúrgica. I coincidint, a més, amb el centenari de la celebració del Primer Congrés Litúrgic de Montserrat, que tingué lloc l’any 1915.

L’acte de proclamació i lliurament va tenir lloc en el Monestir de Montserrat el dia del primer aniversari de la mort del bisbe Pere Tena, el dimarts 10 de febrer, festa, a més, de Santa Escolàstica, germana de Sant Benet, i va consistir en la participació a la missa conventual d’aquell dia, i en un acte posterior en una de les sales del monestir.

img 4296img 4303img 4300img 4301

Compartir