Homenatge a Mn. Joan Escales a Enviny

Diumenge 16 d’agost a l’església parroquial de la Presentació d’Enviny va tenir lloc una celebració eucarística de pregària i record per Mn. Joan Escales i Barbal, traspassat el darrer mes de març als 90 anys de vida i 65 de ministeri presbiteral. A continuació es va fer un emotiu acte i pregària al cementiri del poble, on reposen les seves restes, i va ser beneïda i inaugurada una “Aula Mn. Joan Escales” a la rectoria que ell havia cuidat i trasformat en lloc d’acollida de famílies i grups en recerca espiritual.

L’acte fou presidit per l’Arquebisbe d’Urgell Joan-Enric Vives, el germà del Mossèn Sr. Josep Escales i el President fundador de “Solidansa” Mn. Josep M. Fisa, entitat que cuidarà en endavant de l’espai “Eutopia”, fundat a la Rectoria per “l’ermità del Pirineu”, com li agradava anomenar-se Mn. Escales, fill i rector de la Parròquia en el llarg període anterior a la seva jubilació.

La missa fou concelebrada per l’Arquebisbe Joan-Enric, Mn. Josep M. Fisa i el P. Javier Negro, escolapi amic de Mn. Escales. També hi pogué assistir al final de la celebració el Rector Mn. Joan Pau Esteban. Hi va participar el poble d’Enviny i moltes famílies i amics de Mn. Escales vinguts d’arreu. Tingueren una senzilla i joiosa celebració del diumenge, i l ’homilia, altres intervencions i després prop del sepulcre  i a la nova sala inaugurada, es repetiren els records, elogis i agraïments testimonials al bon sacerdot Mn. Joan Escales, que va ser un apassionat de l’Evangeli i el va ajudar a viure’l, amb estil renovador, provocatiu per al diàleg, la recerca i el discerniment.

La nova Aula compta amb els llibres de la seva biblioteca, dels escrits per ell, i de diversos records i testimonis fotogràfics del treball pastoral de Mn. Escales al llarg de la seva vida.

Enviny, amb la Rectoria que depèn de Solidansa i una nova casa d’acollida cedida per la família del Sr. Josep Escales, “Eutopia 2”, serà lloc de recés, de contacte amb la natura i aprenentatge ecològic, de convivència i alhora de recerca personal, en els valors humanístics i evangèlics sembrats per Mn. Joan Escales, en un paratge bellíssim del Pallars Sobirà.

Compartir