Festa Major de Sta. Anna dins la Visita pastoral a Escaldes-Engordany

El dia 26 de juliol i emmarcat en la Visita pastoral, l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra Joan-Enric Vives, va presidir la celebració solemne de la Festa Major a la Parròquia de St. Pere Màrtir d’Escaldes-Engordany. Fou rebut a la seva arribada pels Hbles. Srs. Cònsols Major i Menor, i altres Consellers del Comú; pel Rector Mn. Jaume Soy i el col·laborador de la Parròquia i Rector de La Massana Mn. Luis Eduardo Salinas. A la missa i a la festa hi van assistir també el M.I. Sr. Cap de Govern Xavier Espot i altres Consellers generals, i també alguns Ministres del Govern.

L’Arquebisbe a l’homilia de la solemnitat va animar a viure amb fidelitats i esperança, com Joaquim i Anna, els avis de Jesús, posant tots els nostres esforços a servir Déu i el proïsme. Ells amb joia contemplaren l’arribada de la salvació a través de Jesús, i nosaltres participem de la joia de conèixer i posseir els tresors del Regne de Déu. Destacà els valors de la festa major dels pobles en els cors dels homes i dones, de les famílies i dels països, i l’acollida i manteniment cordial de les tradicions i arrels pròpies, per transmetre-les a les generacions que vindran. Valorà tot el que la Parròquia d’Escaldes-Engordany està fent per créixer i tenir un gran dinamisme, i animà a estimar les persones grans especialment i a mantenir les llars obertes i acollidores als germans..

Posteriorment va tenir lloc a la Plaça Sta. Anna la tradicional ballada dels balls populars andorrans amb l’Esbart Santa Anna, dels petits i els grans, dins els quals les Autoritats són convidades a obrir un ball de Sta. Anna i a fer festa per a goig de tots els assistents. Posteriorment el vermut a la plaça de l’Església, i un dinar amb els preveres de la vila tancaren les celebracions a les quals participà per primera vegada l’Arquebisbe-Copríncep.

Compartir