Festa Magna de la Gent Gran d’Andorra a Meritxell

El dia 15 d’octubre al Santuari-Basílica de la Mare de Déu de Meritxell va tenir lloc la tradicional Festa Magna de la Gent Gran del Principat d’Andorra, que aplega la Federació d’Associacions de la Gent Gran i Cases Pairals així com les Residències d’ancians del Principat d’Andorra. S’hi van reunir unes 450 persones.

Va presidir la festa l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, el Cap de Govern, la Síndica general, el Cònsol de Canillo, el Ministre d’Afers Socials, el Ministre de Salut i els Cònsols i Consellers així com tots els Presidents d’Associacions i Directors de Residències de les 7 Parròquies d’Andorra. 

La festa s’inicià amb una joiosa celebració eucarística presidida per l’Arquebisbe al Santuari de la Mare de Déu de Meritxell, concelebrada per l’Arxiprest Mn. Ramon Sàrries i per Mn. David Codina. La coral de La Massana animà els cants, i les ofrenes de flors i les pregàries foren ben participades.

L’Arquebisbe a l’homilia comentà la Paraula de Déu remarcant que res no ens podrà separar de l’amor de Déu i que les persones ancianes com Simeó i Anna, foren les que reconegueren la presència de Déu en l’infant Jesús que entrava al temple, i l’aclamaren com a Salvador i Llum del món. 

També animà els padrins i les padrines a posar vida als anys, i els valorà els pilars del moviment Vida Creixent: l’amistat i la fraternitat; l’espiritualitat; i l’acció de servei als altres. La gent gran ha fet molt per Andorra, ha vist la seva transformació i n’ha estat el seu motor, i ara és just que rebi l’homenatge del País. Cal ajudar aquells que necessitin un cop de mà en les pensions, habitatge i altres necessitats. I predicà l’optimisme i l’esperança en el darrer tram de la nostra vida, perdonant-se un mateix els errors realitzats i perdonant tothom, per obtenir així la pau i obrir-se a la misericòrdia de Déu i mirar amb serenor l’eternitat. 

La Festa Magna continuà després de la Missa al Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp amb un berenar de germanor en el qual les Autoritats es barrejaren en les taules dels padrins. Allà hi hagueren els parlaments del Sr. Fèlix Zapatero, President de la Federació de Gent Gran; el Ministre M.I. Sr. Víctor Filloy, d’Afers Socials, Habitatge i Joventut; i el Cap de Govern, M.I. Sr. Xavier Espot; cloent-los el Copríncep Joan-Enric Vives. Posteriorment s’obrí un ball de festa.

Compartir