Festa literària i commemoració de les Homilies d’Organyà

Un any més Organyà va esdevenir la capital dels llibres i publicacions del Pirineu, especialment de l’Alt Urgell i Andorra.

El dissabte 31 d’agost a la ciutat de les Homilies, el primer text en llengua catalana, va tenir lloc una fira durant tota la jornada per mostrar les darreres publicacions del Pirineu, amb presència molt nombrosa d’editorials i autors. És una ocasió única per a descobrir l’interés que suscita el Pirineu i poder dialogar amb els creadors i els investigadors sobre les nostres muntanyes, comarques, tradicions i llegendes.

Des de fa molts anys ja, al final de la jornada, les Autoritats visiten la fira del llibre i tenen lloc el repartiment dels premis a la Col·legiata de Sta. Maria d’Organyà, precedit de la lectura de l’anomenada “homilia laica” i després de l’“homilia religiosa”.

L’Alcalde de la Vila, Il.lm. Sr. Celestí Vilà acollí a l’Ajuntament la Hble. Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Mariàngela Vilallonga; l’Excm. Sr. Joan-Enric Vives, Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra i la M. I. Ministra de Cultura i Esports del Govern d’Andorra, Sra. Sílvia Riva.

Tots ells, amb altres Autoritats, després de visitar la 23a Fira del llibre del Pirineu escoltaren l’homilia laica del Sr. Raül Garrigasait, escriptor, que subratllà el valor de la caritat i de l’amor; i al temple parroquial l’homilia religiosa del Canonge de la Catedral d’Urgell, M.I. Mn. Benigne Marqués, que desgranà els textos de les Homilies d’Organyà, el seu origen, com arribaren a conservar-se i en llegí un dels 6 sermons que les conformen. 

A continuació va tenir lloc el lliurament de premis de la 23a Fira del llibre dels Pirineus.

Compartir