Festa dels Sts. Cosme i Damià a la vila de Rialp del Pallars

El dia 26 de setembre la vila de Rialp va celebrar la seva festa patronal en honor dels sants metges màrtirs Cosme i Damià. A les 12 del migdia s’iniciava la processó des de la capella dels Sants màrtirs fins al temple parroquial que s’omplí de fidels que amb gran devoció van voler participar de l’Eucaristia que fou presidida pel Vicari General d’Urgell, Mn. Josep M. Mauri i concelebrada pel Rector de la Parròquia, Mn. Enric Vargas i que comptà amb les Autoritats encapçalades per l’Il·lm. Sr. Alcalde de la Vila de Rialp, Sr. Gerard Sabarich, la Presidenta de l’Associació cultural de St. Cosme i St. Damià de Rialp, i altres regidors de la Vila i personalitats.

A la seva homilia Mn. Mauri glossà la figura dels Sants Màrtirs Cosme i Damià, germans bessons que havien nascut a Aràbia on havien estudiat ciències i medicina i les exercien gratuïtament.

En acabar la celebració eucarística es tornà en processó a la capella dels Sants Cosme i Damià, es cantaren els goigs en honor seu i es veneraren les relíquies.

Després tingué lloc la ballada típica de Rialp, el ball Rigodons. I tot el poble compartí un dinar de germanor a la sala polivalent de l’edifici dels pisos tutelats “Germans Farrero”. 

Compartir