Festa dels avis i padrins a la Vall Fosca

Dissabte dia 29 de juliol l’Arquebisbe d’Urgell Joan-Enric Vives va visitar la Vall Fosca, acompanyat del secretari general Mn. David Codina. Va presidir l’Eucaristia dominical a la Pobleta de Bellveí, plena de gom a gom, amb la presència del Sr. Alcalde, amb el diaca Mn. Josep Montoya, encarregat pastoralment de la Vall, i molts fidels de tota la Vall convocats per a un homenatge als padrins i gent gran de tots els municipis de la Vall Fosca.
 
Els tres germans Font de Povellà, amb dos acordions i un violí, acompanyaren els cants i tocaren durant la celebració. L’Arquebisbe remarcà el sentit joiós de la Visita Pastoral especialment en aquests dies que hi ha molts visitants i sobretot famílies que viuen fora però tenen el seu referent als poblets de la Vall. 
 
L’Arquebisbe a l’homilia destacà l’autèntica saviesa cristiana que consisteix a ser més que a tenir i a obeir la voluntat de Déu més que a recercar la riquesa i el poder, tal com Déu li deia a Salomó en la primera lectura. També explicità la joia que significa ser cristià, acollir la vida i la fe com els dons més grans que una persona pot tenir. Triar el tresor més gran i la perla més fina equival a discernir allò que val més per a la vida, i oferir-ho a tothom com una bona notícia que salva el món del desastre de l’egoisme, la cobdícia i el tancament en un mateix. També exhortà a agrair tot el que els padrins i avis han fet per les famílies i el país, i a respectar-los i a estimar.los fins a la fi dels seus dies, amb reverència i acompanyament sol.lícit.
 
Al final de la Missa agraí al diaca Josep Montoya i a la seva esposa Conxita Salvadó l’esplèndida dedicació plena de caritat pastoral envers tots els habitants de la Vall Fosca sense accepció de persones. Anuncià que els havia encomanat la Pastoral de la Família i la Vida per a tota la Diòcesi i finalment envià una benedicció a tota la Vall Fosca i als seus habitants.
 
Posteriorment acompanyat de l’Alcalde presidí la festa pels avis i gent gran a la plaça major de la Pobleta de Bellveí on actuà el grup dansaire Esbard Montseny del Centre Moral i Cultural del Poblenou de Barcelona, que oferiren belles danses catalanes en una plaça ben plena i entregada. Els dansaires oferiren flors als padrins, i el veïns del poble oferiren flors als dansaires, que estaven acollits a l’Alberg. Seguí un berenar que s’allargà en les hores de la fresca del vespre.

Compartir