Festa del Roser a Ponts

El dia 30 de juny va tenir lloc a Ponts la festa dedicada a la Mare de Déu del Roser, com marca el calendari tradicional el diumenge següent a la festa del Corpus. Durant tot el dia els actes populars, tradicionals i religiosos van fer participar als pontsicans de totes les edats, des dels més petits fins als més grans. Malgrat la calor que va acompanyar tot el dia, tots els participants, especialment les majorales del Roser, no van deixar de fer viure i fer participar en la festa. Una festa que començava a les 6 del matí quan la banda del Roser va fer el tradicional “toc d’albada” per recordar l’inici de la festa, després a les 8 del matí es va resat pels carrers del poble el “rosari de l’aurora”, les majorales de la festa i altres majorales d’altres anys, van acompanyar la imatge de la marededéu, també un bon grupet de gent jove, molt implicats en la festa, ha acompanyat aquesta pregària del matí, i ens han donat una imatge molt volguda per la Parròquia.

A les 12 el repic de campanes van anunciar la tradicional Missa del Roser, amb la presència de l’Alcalde de Ponts, Il·lm. Sr. Josep Tàpies i altres membres de l’Ajuntament. A la missa el Rector de Ponts, Mn. Jaume Mayoral, va destacar la necessitat de fer d’aquestes festes tradicionals un bon moment per trobar-se amb la fe de cadascun, i poder veure que l’Església vol estar al costat del poble, perquè vol ser part del poble. Per segon any van acompanyar el seguici de la festa, els gegants que la representen i que porten el nom de Roser i de Manel, una presència que no pot faltar en la tradició de les nostres terres.

Al final de la celebració es va fer el relleu de les majorales va deixar el càrrec la Gemma Bajona  i la Mireia Santamaria i van agafar el relleu la Vanessa Zaes i la Irene Castillo, i després la benedicció de les roses que es faran arribar a la gent del poble, especialment als malalts i a la gent gran.

Acabada la missa i davant de l’església es va fer  l’esperat “Ballet de Déu” que va estar acompanyat i aplaudit per molts convilatans. Tot seguit les majorales van fer el tradicional “llevat de taula” per poder recollir donatius per poder fer la festa. I com a moment final de la Diada del Roser l’actuació de músics, balladors del Roser i ballets tradicionals, que han rebut l’agraïment dels centenars de veïns que van omplir el local municipal. Un comentari general de satisfacció i felicitació de com havia anat tots els actes que van omplir i acompanyar la festa mariana i pontsicana.

Compartir