Festa del Cos de Policia d’Andorra

Divendres dia 26 de maig l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va presidir la Festa del Cos de Policia del Principat d’Andorra, en les proximitats de la seva Patrona Maria Auxiliadora. Ho va voler fer en coincidir aquest any amb la Visita pastoral a Andorra la Vella. Hi van assistir el Cap de Govern, el Síndic General, el Representant del Copríncep episcopal i el Secretari del Copríncep francès; el Ministre d’Afers socials, Justícia i Interior; la Cònsol Major de la Parròquia d’Andorra la Vella; l’Inspector en cap del Cos de Policia d’Andorra; el Director general dels Mossos d’Esquadra de la Generalitat així com moltes altres Autoritats i representants de les forces i cossos de seguretat del Principat d’Andorra, i dels Estats veïns de França i d’Espanya.

Els actes s’iniciaren amb una Eucaristia celebrada per l’Arquebisbe d’Urgell i concelebrada per l’Arxiprest de les Valls d’Andorra, Mn. Ramon Sàrries. A la seva homilia el Copríncep volgué agrair tot el treball que el Cos de Policia d’Andorra porta a terme per tal de garantir la seguretat i l’ordre dels ciutadans i posà de manifest com la col·laboració entre les policies dels Estats veïns del Principat d’Andorra, Espanya i França ha donat bons resultats de col·laboració i entesa, cosa molt necessària en aquests temps d’inseguretats i atemptats terroristes. El copríncep episcopal tingué un record i pregària especial per les víctimes del recent atemptat produït a Manchester i expressà el condol a les famílies i la repulsa total a tot acte de violència i terrorisme que vagi en contra de la pau i els valors democràtics dels Estats. L’Arquebisbe posà sota la protecció de Maria Auxiliadora totes les forces i cossos de seguretat i, ben especialment el Cos de Policia d’Andorra.

A les pregàries el Copríncep episcopal tingué un record pel Sr. Jaume Sansa, vicepresident del Consell Superior de la Justícia del Principat d’Andorra, així com pel Sr. Emili Vicente, entrenador del Futbol Club Andorra, difunts de cos present al Principat d’Andorra a qui l’Arquebisbe encomanà a la misericòrdia de Déu i volgué mostrar el seu condol i la seva solidaritat amb les seves famílies.

La Festa del Cos de Policia clogué amb l’acte institucional dut a terme a la Parròquia d’Escaldes-Engordany.

Compartir