Festa de Sta. Teresa Jornet a La Seu d’Urgell

Diumenge dia 26 d’agost, l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, va presidir la solemnitat litúrgica de la Fundadora de les Germanetes dels Ancians Desemparats de La Seu d’Urgell, Sta. Teresa de Jesús Jornet i Ibars, filla d’Aitona (Lleida), a la residència de la Llar de St. Josep de La Seu d’Urgell. Concelebraren amb l’Arquebisbe Joan-Enric Mn. Lluis Rourera, sacerdot resident a la Llar de St. Josep, Mn. Josep M. Solé i Mn. David Codina. Hi van assistir molts fidels, familiars i benefactors de la Llar, així com la regidora de la Gent Gran de La Seu d’Urgell, Dra. Montserrat Bonet i Porqueras.

La Mare Superiora de la Llar de St. Josep va donar la benvinguda als assistents i va agrair la seva presència en nom de tota la comunitat de Religioses.

A la seva homilia l’Arquebisbe Joan-Enric va glossar les lectures proclamades en la festa pròpia de Sta. Teresa de Jesús Jornet i Ibars, subratllant com el seu carisma d’atenció preferent envers els ancians desemparats és tan important també en els nostres dies. Comentà la centralitat de l’amor que exposaven les lecturs, culminant en la unió de Jesús amb els pobres, sagrament seu enmig nostre (Mt 25).  Mons. Vives també glossà la figura i el carisma de santedat de Sta. Teresa Jornet, subratllant com la seva vocació va anar madurant al llarg de la seva vida, ingressant primer al monestir de Clarisses de Briviesca (Burgos), del qual va haver de sortir el 1870 per motius de salut. Gràcies a la direcció espiritual d’un oncle seu, el beat Francesc Palau i Quer, i del sacerdot Saturnino López Novoa, canonge de la Catedral d’Osca, va descobrir el seu carisma particular fundant la Congregació de Germanetes dels Ancians Desemparats el 3 d’octubre de 1872. L’Arquebisbe animà els fidels a saber valorar i acceptar, amb amor, tots els ancians i, coincidint amb la trobada mundial de les famílies que el Papa estava duent a terme aquell mateix dia a Dublin (Irlanda), va animar a saber pregar i valorar la família cristiana que es fonamenta en un amor concret envers els altres. Sta. Teresa va viure l’amor concret en el servei generós i en el sacrifici i lliurament de tota la seva vida al servei dels ancians.

Al final de la Missa es va venerar la relíquia de la Santa.

Després, la Comunitat de Monges dels Ancians Desemparats, va oferir un refrigeri als assistents per compartir amb joia una estona al costat de les famílies i dels residents de la Llar.

Compartir