Festa de St. Pere al Santuari de Núria

El dia 29 de juny, solemnitat dels Sants Apòstols Pere i Pau, al Santuari de la Mare de Déu de Núria, s’ha celebrat un any més una diada molt significativa i celebrativa: es tracta del dia en què tradicionalment s’obria el Santuari i el bestiar iniciava el pastoreig estival a les set valls de Núria.

La solemne celebració de l’Eucaristia fou presidida per Mn. Ignasi Navarri, Vicari General de la Diòcesi, i concelebrada per Mn. Joaquim Cebrián, Mn. Joan Perera, capellà custodi del Santuari de Núria, i Mn. Fermí Manteca, Rector de Torà, municipi agermanat amb Queralbs. Els dos municipis comparteixen el patronatge de Sant Gil. Els seminaristes d’Urgell ajudaren al servei de l’altar. A la celebració s´hi feren presents algunes autoritats: la Il·lma. Sra. Alcaldessa de Queralbs, l’Il·lm. Sr. President del Consell Comarcal del Ripollés, l’Il·lm. Sr. Alcalde de Torà, l’Il·lm. Sr. Alcalde de Molló, el Director de Vall de Núria, i diversos regidors de Queralbs i dels municipis ripollesos.

D’entre els fidels que omplien la Basílica, cal remarcar, en primer lloc, el nombrós grup de pelegrins convocat pel Consell Comarcal del Ripollès celebrant la primera Trobada de Gent Gran del Ripollès. També s’hi va fer present  un bon grup de pelegrins de Torà, i el grup dels membres de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Núria-Amics de Núria, que celebraven el seu recés anual de dos dies al Santuari, a més dels altres pelegrins, alguns dels quals pujaren caminant.

En la seva homilia Mn. Ignasi, després de saludar i felicitar els pelegrins en nom del Sr. Arquebisbe, que es trobava a Roma a la celebració del cardenalat del Sr. Arquebisbe de Barcelona, posà en relleu com Maria Mare de Déu ens aplega a tots com a fills, i com la fe confessada pels Sants Apòstols Pere i Pau ens esperona a ser cristians adults, a no tenir por i a lliurar un bon combat espiritual sense perdre mai la confiança.

A continuació, en processó i tot cantant els goigs en honor de St. Pere, compostos pels sacerdots urgel·litans Manuel Pal i Agustí Brescó, tots els assistents a la Missa es traslladaren a l’esplanada davant el llac, on el capellà custodi procedí a la tradicional benedicció del terme i les seves pastures, i a la benedicció de les farinetes i panets, que compartiren els nombrosos pelegrins.

Compartir