Festa de St. Pere a Núria

Com cada any, el 29 de juny, es va celebrar a Núria el tradicional Aplec de Sant Pere, que commemora l’obertura del Santuari i dels pasturatges estivals després del llarg hivern.

Enguany, com l’any passat, hi van participar els membres de la Trobada de Gent Gran del Ripollès, d’uns tres-cents components, encapçalats pel President del Consell Comarcal, Il.lm. Sr. Joan Manso i per la Il.lma. Sra. Immaculada Constans, alcaldessa de Queralbs.

La Coral de Camprodon, que celebra el trentè aniversari de la seva fundació, va fer una ofrena musical a la Mare de Déu de Núria, i va solemnitzar la Missa a la Basílica, oficiada per Mn. Joan Perera, capellà custodi del Santuari i concelebrada per Mn. Joaquim Cebrián, rector de Ribes de Freser, i per Mn. Fermí Manteca, rector de Torà.

La Vall del Llobregós (municipi de Torà), i Núria (municipi de Queralbs) estan agermanades des de fa dos anys, amb motiu de compartir Sant Gil com a patró. El dia de Sant Pere un bon grup de toranesos s’uneixen a la celebració nurienca i festegen plegats aquesta solemnitat, que té per colofó la processó cap al llac cantant els Goigs de Sant Pere, i la benedicció de les pastures i de les farinetes i els panets que tot seguit s’ofereixen als pelegrins.

També s’escau aquests dies l’Aplec Anual dels Amics de Núria, que enguany celebren els seixanta anys de la seva fundació. Ho van voler expressar amb una ofrena floral a la Mare de Déu.

Compartir