Festa de St. Francesc d’Assís, Patró del Cos de Banders d’Andorra

Dimarts 4 d’octubre l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va presidir la Festa del Patró del Cos de Banders del Principat d’Andorra, St. Francesc d’Assís, a la Parròquia de St. Esteve d’Andorra la Vella. Era la primera celebració del Patró, declarat fa pocs mesos per l’arquebisbe a proposta dels membres del Cos, de l’Arxiprest i de la Ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat del Govern d’Andorra.

A la seva arribada fou rebut per la M.I. Sra. Ministra, Sra. Sílvia Calvó; pel Director del Cos de Banders, Sr. Miquel Rossell, pel President del Consell Superior de la Justícia M.I. Sr. Enric Casadevall i pel Representant personal del Copríncep episcopal, M.I. Mn. Josep M. Mauri, amb altres autoritats.

L’acte central de la Festivitat fou la celebració de l’Eucaristia a l’església de St. Esteve que fou presidida per l’Arquebisbe i Copríncep i concelebrada per l’Arxiprest de les Valls d’Andorra, Mn. Ramon Sàrries i Mn. David Codina.

A la seva homilia Mons. Vives glossà la figura de St. Francesc d’Assís, tan estimada pel Papa Francesc, com el reformador de l’Església que va tenir un amor preferent per la tota la creació, per la “mare terra”, el “germà sol” i la “germana lluna”. Mons. Vives animà el Cos dels Banders a viure la seva alta missió amb un esperit de servei al País Andorrà, protegint l’entorn i la natura, la Creació, però al mateix temps sense caure en un ecologisme tancat, sinó posant la persona en el centre d’aquesta natura i fent pedagogia a la societat de la importància de la cura de la creació tal i com ens ho demana el Papa Francesc en la seva encíclica Laudato si. També volgué tenir un record i pregària pels dos agents del Cos de Banders, Antoni i Emili, traspassats recentment. Dins de l’Eucaristia l’Arquebisbe beneí una imatge de St. Francesc que el Cos de Banders ha volgut que fos present en les seves intal·lacions.

Després de l’Eucaristia tingué lloc l’acte institucional al Centre de Congressos d’Andorra la Vella amb els parlaments de les M.I. Autoritats i els reconeixements oportuns als membres del Cos amb l’assistència del M.I. Representant del Copríncep episcopal, Mn. Josep M. Mauri.

Compartir