Festa de Santa Rita a La Seu d’Urgell

El dia 22 de maig, a les 19 hores a l’Església de la Sagrada Família de La Seu d’Urgell es van reunir unes 70 persones per celebrar l’Eucaristia en honor de Santa Rita que estigué estimada en una bonica imatge en el presbiteri. Presidí l’eucaristia Mn. Manel Pal i concelebrà amb ell Mn. Xavier Parés.
Mn. Pal comentà la litúrgia del dia, fent ressaltar el misteri de la Santíssima Trinitat i la força de l’Esperit Sant que va marcant tot aquest temps de Pasqua, veient Sant Pau i els seus col·laboradors com recorrien pobles i ciutats per anunciar l’Evangeli de Jesús i anar establint comunitats de creients que acceptaven la fe i també l’anunciaven amb el seu comportament i testimoni. Va ressaltar molt el paper de les dones, en aquest dia, Lidia, la primera europea convertida, influint en tota la seva família. També va fer referència a Santa Rita de Càssia, dona de fe i que va saber trobar Déu en la seva dura realitat i transformar-la amb el seu testimoni.
Va concloure la celebració amb la tradicional benedicció de les roses; les que honoraven Santa Rita i les que les seves devotes var portar per beneir.

Compartir