Festa de Sant Jaume a La Seu d’Urgell

L’Arquebisbe Joan-Enric Vives ha presidit la celebració de la solemnitat de Sant Jaume, a l’església de la MIssió de La Seu d’Urgell, acompanyat de Mn. David Codina i de Mn. Gabriel Casanovas, dels seminaristes i del fidels que han volgut celebrar la festa del patró de tots els pobles d’Espanya.

Ha remarcat en la seva homilia el valor d’agrair la fe rebuda dels apòstols, i de Jaume que segons la tradició fou, amb Pau, el primer que va sembrar la fe al nostre país, amb tantes belles tradicions del seu pas per Lleida fins a Compostel·la, on hi ha el seu sepulcre que ha fet néixer tants camins de pelegrinatge, un dels quals passa per La Seu d’Urgell. Ha predicat l’amistat íntima de Jaume amb el Senyor, amb Pere i Joan, que el feu testimoni de la seva passió i de la seva resurrecció. I després fou el primer a donar la seva vida per segellar el seu testimoniatge apostòlic. I demanà que sentíssim el goig de ser missioners, evangelitzadors de Crist, no volent ser servits, sinó servint i donant la pròpia vida per amor.

A molts altres indrets de la Diòcesi es va celebrar amb goig i solemnitat aquesta festa apostòlica de fort arrelament en aplecs i devocions locals.

Compartir