Festa de Sant Antoni Abat

La festa de Sant Antoni Abat es va celebrar arreu de la Diòcesi d’Urgell amb intensitat el dia 17 de gener.

A moltes parròquies van celebrar-se Misses amb la presència de fidels i devots de St. Antoni Abat. També van tenir lloc benediccions d’animals de companyia i bestiar, escudelles, etc.

A la Catedral de Santa Maria, la Missa Solemne es va celebrar amb l’assistència de les Autoritats de la ciutat de La Seu d’Urgell, encapçalades per l’Alcalde Il·lm. Sr. Jordi Fàbrega i el nou president de la Confraria, Sr. Antoni Muntada.

El Vicari General i Rector de la Parròquia, Mn. Ignasi Navarri, va presidir la celebració eucarística i en acabar va tenir lloc la tradicional benedicció dels panets de St. Antoni, que es van repartir entre els assistents, com a signe que l’Eucaristia ens ha de portar a compartir amb els germans.

Després es va dur a terme al davant de la Catedral la benedicció dels animals.

Tot seguit va tenir lloc la lluïda passejada pels carrers del centre històric de la Seu fins arribar al passeig Joan Brudieu. Allà es varen fer els tradicionals ‘Tres Tombs’, encapçalats pels tres ‘banderers’: Jordi Armengol Obiols, el nou banderer que duia el penó de la Confraria de Sant Antoni Abat, acompanyat a banda i banda pel banderer proposat i el banderer sortint, Andreu Ramos Isús i Ramon Dolcet Duran, respectivament.

Al Passeig Joan Brudieu, Mn. Ignasi Navarri, va beneir la calderada d’escudella que es va repartir entre més de 7.000 persones.

Compartir