Festa de la Trobada de la Rosa a Pallerols

El passat diumenge dia 20, unes 130 persones participaren a Pallerols en la celebració del 79è aniversari de la Trobada de la Rosa per sant Josepmaria Escrivà, al terra de l’església. Gent procedent de Lleida, València, Pamplona, Girona, Barcelona, Igualada, Terrassa, … i d’altres parts del món s’hi van reunir. No hi faltaren tampoc alguns dels habitants de la Baronia de Rialb: els de l’Ampurdanès, de Cal Mingo, l’Alcalde Antoni Reig, la regidora Dolors Caelles amb el seu marit i altra gent dels pobles veïns. Per deferència de Mn. Bonifaci Fortuny, de Ponts, Mn. Norbert Estarriol, de Lleida, va presidir la celebració de l’Eucaristia. Amb ell concelebraren, a més de Mn. Bonifaci, quatre sacerdots vinguts de Pamplona: Mn. Constantino Anchel,  Mn. Kelvin Konz, de Brasil, Mn. Martín Sirín, de Guatemala, i Mn. Arturo Aguilar, de Mèxic.
Donaren relleu a l’Eucaristia amb els seus cants quatre components del Cor de Cambra de Girona dirigits per Antoni Amorós.
La nit anterior uns nois d’Igualada i de Lleida anaren a dormir a la casa del Corb. Altres famílies passaren la nit a l’escola de Pallerols i a la rectoria.
Abans d’iniciar la cerimònia litúrgica hi hagué una visita guiada als encontorns de Pallerols explicant els esdeveniments que hi succeïren l’any 1937.
 A les 12:45, com estava previst, s’inicià la processó amb la Mare de Déu del Roser de Pallerols, mentre es cantaven els goigs del Roser de Pallerols.A les 13:00 celebració de l’Eucaristia. A continuació les absoltes pels difunts de Pallerols i acabades les cerimònies litúrgiques hi hagué un aperitiu a la plaça del poble.
Després, alguns dels assistents dinaren per la rodalia de Pallerols amb els entrepans que es portaren o fent carn a la brasa.
A les 4 de la tarda acabàrem amb el rés del Rosari i veneració de les relíquies de sant Josepmaria.
Una festa viscuda intensament que ens omplí de la pau característica que es viu a Pallerols, tal com succeí a sant Josepmaria el 22 de novembre de 1937 amb la troballa de la rosa.
Compartir