Festa de la Presentació del Senyor

Dimarts 2 de febrer, com en les esglésies de la Diòcesi, la Catedral de Santa Maria d’Urgell, mare de les esglésies de la Diòcesi, va acollir la festa litúrgica de la Presentació de Jesús al Temple, coneguda popularment com la Candelera. A l’Eucaristia, presidida pel Vicari General i Rector, Mn. Ignasi Navarri, hi van participar els membres de Vida Creixent de La Seu d’Urgell així com també el gremi dels treballadors del ram elèctric, del qual la Mare de Déu de la Llum n’és la patrona, amb una bona representació de l’empresa local PEUSA. Va concelebrar Mn. Evarist Vigatà i hi van acolitar els seminaristes de la Diòcesi.

Mn. Ignasi va recordar que en aquest dia se celebra la Jornada de la Vida Consagrada, amb un record especial per tots els religiosos i consagrats de la Diòcesi i del món, i també la jornada dels avis, amb especial referència a la festa del moviment «Vida Creixent». El lema de la XXV Jornada de la Vida Consagrada és enguany “La vida consagrada, paràbola de fraternitat en un món ferit” i va subratllar com tots els batejats podem aprendre dels consells evangèlics que professen els consagrats i consagrades de pobresa, castedat i obediència.

També a Adrall, temple parroquial dedicat a “la Purificació” de Maria, va celebrar amb gran solemnitat també la seva festa amb una Eucaristia presidida pel Rector Mn. Pau Bellido i, on és costum, beneir a part de les candeles també els aliments anticipant la festa de St. Blai de l’endemà.

Compartir