Festa de final de la catequesi i Confirmacions a Guissona

Dissabte dia 27 de maig al vespre, vigília de l’Ascensió, la Parròquia de Sta. Maria de Guissona va convocar la festa final de curs de la Catequesi, amb els infants i catequistes, i també la celebració de la Confirmació per als qui ja han cursat els quatre cursos de catequesi. L’Eucaristia fou presidida per l’Arquebisbe Joan-Enric, que estava acompanyat pels Mossens de la Parròquia i dos Mossens parents d’un dels confirmands.

L’Arquebisbe saludà els infants i joves abans de la celebració, i després a l’homilia els encoratjà a viure l’alegria e la festa de l’Ascensió, i l’alegria de ser deixebles estimats de Jesús. La Pasqua és la festa de la reialesa de Jesús, que havent fet fidelment la voluntat del Pare fins a la mort i mort de Creu, ara és viu i s’asseu a la dret del Pare, ple de glòria. Ens acompanya sempre, ja que Ell és amb nosaltres «cada dia fins a la fi del món». Som fills de Déu, amics de Jesús, temples de l’Esperit, i ens fa lliures perquè testimoniem la fe i l’amor, per la força i l’ajuda de l’Esperit Sant.

L’Arquebisbe agraí tot el que els catequistes i les famílies van fent perquè els joves mantinguin la seva fe, la visquin en comunitat, valorant la catequesi i el testimoniatge com a deixebles.

Al final de la celebració els obsequià amb el Nou Testament i els demanà que el llegissin com a aliment de la seva amistat amb el Senyor. També acollí els infants i catequistes. 

Després tingué lloc un senzill berenar de tota la comunitat cristiana, i els preveres amb alguns més de l’Arxiprestat soparen en fraternitat.

Compartir