Exèquies de Mons. Gregorio Martínez, Bisbe de Zamora

Centenars de persones van assistir el día 23 de setembre a la Catedral de Zamora a la missa exequial pel bisbe de Zamora, Gregorio Martínez Sacristán, qui va morir divendres passat als 72 anys d’edat després d’una llarga i penosa malaltia. La cerimònia, concelebrada per una trentena de prelats, va ser presidida per l’arquebisbe metropolità de Valladolid i president de la Conferència Episcopal Espanyola, Cardenal Ricardo Blázquez. Hi va assistir l’Arquebisbe Joan-Enric, president de la Comissió episcopal de Seminaris de la CEE, de la qual ell era membre.

Ricardo Blázquez va revelar durant la seva homilia que Gregorio Martínez va patir un «càncer agressiu», després de la insuficiència renal i diàlisi, seguida per un trasplantament, que van impedir al bisbe de Zamora desenvolupar la seva activitat amb normalitat.

«A don Gregorio l’ha marcar profundament la creu de la malaltia. Va tenir l’oportunitat d’escoltar diàriament la invitació del Senyor: Veniu a mi els qui esteu cansats i afeixugats i jo us faré reposar. Va patir molt de temps insuficiència renal i diàlisi. Va haver d’esperar el transplantament», va exposar Blázquez. «Va patir l’operació i la recuperació, transcorrent entre esperances i lentitud. Quan semblava que havia arribat a una fase de viure saludablement, arribà un diagnòstic aclaparador: càncer agressiu i amb pas accelerat», ha indicat.

En aquest context, Ricardo Blázquez posà èmfasi que la «debilitat corporal i la malaltia interior que limiten la capacitat de dedicació i la relació amb les persones» i ha considerat que Mons. Gregorio «ha portat les nafres de Jesús en el seu cos”.

Gregorio Martínez va rebre a la Catedral de Zamora l’ordenació episcopal el 4 de febrer de 2007, en una celebració presidida pel cardenal Rouco. La Catequesi va ser el camp apostòlic al qual va dedicar més atenció pastoral. Havia estudiat Catequètica a París i va ser mestre de molts catequistes, va recordar Blázquez.

Després de l’eucarística, l’enterrament es va fer al rerecor de la Santa Església Catedral.

Posteriorment Mons. Vives va visitar el Seminari de St. Atilano de Zamora i va dinar amb els formadors i seminaristes del Major i del Menor, en un bonic clima de fraternitat.

Compartir