Exèquies a Barcelona del bisbe auxiliar Antoni Vadell

Més d’un miler de persones han acomiadat el bisbe Antoni Vadell en una emotiva celebració el dia 14 de febrer al matí, a la catedral de Barcelona. L’arxidiòcesi ha recordat la petjada que deixa en tanta gent, a les parròquies i des de la seva particular dedicació als joves i a la catequesi.

“És sempre dolorós enterrar una persona estimada. Avui se’ns trenca el cor davant la mort del nostre benvolgut bisbe auxiliar de Barcelona”, ha reconegut el cardenal i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella. Així ha obert l’homilia de la missa que ha presidit acompanyat al presbiteri per d’altres 25 bisbes, catalans i d’altres diòcesis de fora de Catalunya, entre els quals l’Arquebisbe d’Urgell

 

“Li faltava temps per anar a tot arreu, no parava”

En aquest entorn, Omella ha parlat de Vadell com “un germà petit al qui estimo de cor” i ha afirmat que “també l’arquebisbe, els bisbes auxiliars i tota l’arxidiòcesi plora”. Del seu episcopat ha agraït la dedicació als altres, sempre enfeinat i anant amunt i avall: “Li faltava temps per a anar a tot arreu, no parava”, ha dit. També ha parlat de la seva capacitat comunicativa: “Sempre ens sorprenia amb les seves catequesis i predicacions”.

A més de la mare i el germà, la família i els amics, han assistit al funeral bastants vicaris generals i episcopals dels bisbats catalans, delegats episcopals i seminaristes de la diòcesi, i també els delegats del Secretariat Interdiocesà de Catequesi, que va presidir. També s’hi han fet presents representats de diverses institucions eclesials, i d’institucions polítiques,

Enamorat del Crist

En acabar la celebració el diaca de Barcelona Ramon Ollé ha fet un agraïment en nom de la família. “No era només un gran líder”, ha dit del bisbe Vadell, i ha parlat de la seva “personalitat atractiva”, que generava atracció “amb humilitat i discreció”. I ha recuperat una expressió que Vadell va pronunciar als catequistes de Catalunya i Balears: “Hem de perdre la por a dir que som uns enamorats del Crist”.

Ollé ha parlat també del testimoni que ha donat en aquesta darrera etapa de sofriment. Ha parlat de com ha viscut “el dia a dia silenciós del tractament” i ha reconegut que treia “forces d’allà on no n’hi havia”. En el bisbe Toni hem vist “un nou Crist a la creu” i en les darreres misses que va oficiar, celebrava l’eucaristia com a “visió clara de sacrifici i resurrecció”.

El bisbe auxiliar Sergi Gordo ha donat el condol a la Diòcesi en nom del Papa Francesc a través d’un comunicat de la Santa Seu.

Font: catalunyareligio.cat

Compartir